Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / En marxa les obres de reurbanització de la plaça de Joan Sansa de la Seu d'Urgell

En marxa les obres de reurbanització de la plaça de Joan Sansa de la Seu d'Urgell

L’Ajuntament urgellenc va adjudicar aquesta obra a l’empresa Natur Grup Integral SL. Els treballs finalitzaran entre gener i febrer de l'any que ve, sempre en funció de la climatologia

Inici de les obres a la plaça de Joan Sansa (Foto: Ajuntament de la Seu)
Inici de les obres a la plaça de Joan Sansa (Foto: Ajuntament de la Seu)
09/09/2016 17:51

Les obres de reurbanització de la plaça de Joan Sansa de la Seu d’Urgell han començat ja aquesta setmana. Els treballs permetran disposar als ciutadans d'un nou espai de centralitat a la ciutat. L’alcalde urgellenc, Albert Batalla, ha expressat la satisfacció per l'inici de la intervenció "perquè és un dels objectius previstos per aquesta legislatura". Batalla destaca que urbanitzar aquest espai era "una necessitat", malgrat que la inversió serà elevada.

L’execució de l'obra es realitza amb un procés de contractació, que ascendeix a 380.748 euros, i l'actuació de les brigades municipals, que faran treballs valorats en 385.182,20 euros.

Batalla desitja que la plaça de Joan Sansa esdevingui "un punt de referència de l’Eixample, que s’ompli de vida amb comerços i en el qual els ciutadans facin servir els equipaments que s’hi instal·laran, com el parc de jocs infantils o l’espai d’esport i esbarjo". I afegeix: "la voluntat és que la ciutat vagi quedant endreçada, tot tancant una ferida oberta que hi teníem”.

L’Ajuntament farà un seguiment periòdic de les obres, no només des dels serveis tècnics municipals sinó també amb els representants dels veïns de la plaça, als quals se'ls explicarà com evolucionen i podran constatar com es van fent realitat els quatre quadrants d’aquest nou espai urbà.

El projecte

El projecte d’urbanització de la plaça Joan Sansa ha estat dissenyat i redactat pels serveis tècnics municipals (arquitecte, arquitecte tècnic, enginyer i jardiners), mentre que la Regidoria d'Urbanisme de l'Ajuntament de la Seu ha fet una feina "molt important" d'interlocució amb els representants dels veïns amb l'objectiu de comptar amb el seu aval. Alhora, també es va mantenir en el seu moment un diàleg obert amb tots els grups municipals del consistori perquè fos un projecte de consens.

La plaça de Joan Sansa, que consta de 8.900 metres quadrats de superfície, està subdividia actualment en quatre parts, ja que s'hi encreuen el Passeig de Pasqual Ingla i el carrer del Comtat d'Urgell. Amb la intervenció passarà a tenir una superfície única. El carrer Comtat d'Urgell, que va de nord a sud, serà de trànsit lent i no s'hi podrà aparcar. Pel que fa el passeig Pasqual Ingla, tindrà continuat entre les avingudes del Salòria i de Pau Claris.

La plaça, dividida en quadrants, disposarà de quatre espais ben diferenciats pel que fa a usos. Al quadrant sud-oest hi haurà una pista de joc poliesportiva per a esbarjo, mentre que la part sud-est s'hi construirà una pista de patinatge. El quadrant nord-oest comptarà amb dues zones de jocs infantils, una per a infants de 0 a 3 anys, i un altra, per a nens i nenes a partir de 3 anys. El quadrant nord-est s'hi construirà un escenari fix que esdevindrà un nou espai cultural de petit format. Les zones estaran ben delimitades per la vegetació.

Obres de Natur Grup Integral SL

L’Ajuntament urgellenc va adjudicar aquesta obra a l’empresa Natur Grup Integral SL per un pressupost d’execució de contracte de 380.748 euros. Els treballs es preveu que finalitzin entre gener i febrer de l'any que ve, sempre en funció de la climatologia.

Els arbres que hi ha previstos per aquesta plaça es plantaran al mes de març, tot coincidint amb l’inici de la primavera. 

Mostrar formulari de contacte