Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Encarreguen un treball tècnic per definir la frontera entre Catalunya i Andorra a la zona del planell de la Tosa

Encarreguen un treball tècnic per definir la frontera entre Catalunya i Andorra a la zona del planell de la Tosa

La reunió de la comissió mixta s'ha reunit per primera vegada, després que es posés en marxa arran del conflicte per la instal·lació d'un parc fotovoltaic

Un efectiu dels Agents Rurals al Planell de la Tosa, on s'està construint un parc solar, comprovant si part de la instal·lació es troba en territori català (Foto: Agents Rurals)
Un efectiu dels Agents Rurals al Planell de la Tosa, on s'està construint un parc solar, comprovant si part de la instal·lació es troba en territori català (Foto: Agents Rurals)
12/05/2022 17:55

Els límits fronterers entre Catalunya i Andorra, principalment a la zona del planell de la Tosa, s'estudiaran a nivell tècnic. Així s'ha decidit a la primera reunió de la comissió mixta creada amb aquesta finalitat, duta a terme fa una setmana. El treball haurà de permetre determinar a quina banda de la frontera es troben les basses d'aigua per produir neu i el parc fotovoltaic, tenint en compte que a la part catalana els terrenys queden dins del Parc Natural de l'Alt Pirineu.

L'ambaixador espanyol a Andorra, Àngel Ros, ha indicat aquest dijous que "la previsió és encarregar l'estudi a tècnics dels instituts dels corresponents serveis cartogràfics i geogràfics dels països implicats". L'anàlisi es basarà en la documentació que hi hagi, tant municipal com notarial. En segon lloc, es farà un treball de camp.

Quan els tècnics tinguin la planificació, la comissió mixta, integrada per diversos membres designats per l'Estat espanyol i el Principat, es tornarà a retrobar. "Quan hi hagi el dictamen, si cal, es buscaran solucions", ha declarat l'ambaixador, tot posant èmfasi en el fet que els terminis poden ser llargs. "En temes de delimitacions territorials, les escales temporals normalment són d'anys, i no mesos", ha puntualitzat.

Mostrar formulari de contacte