Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Endesa adequa una línia elèctrica del Pont de Suert per protegir una parella de milans reials en perill d'extinció

Endesa adequa una línia elèctrica del Pont de Suert per protegir una parella de milans reials en perill d'extinció

L'actuació ha suposat una inversió de 22.000 euros per reconfigurar cablejat i col.locar 16 suports amb fundes aïllants
16/03/2015 12:58

Endesa ha remodelat una línia de mitja tensió a 25 kV a l'Alta Ribagorça amb l'objectiu de salvaguardar i protegir una espècie de rapinyaires que es troba en perill d'extinció. Es tracta d'una parella de milans reials localitzats a Malpàs (Pont de Suert) tot i que, per extensió, també se'n beneficiaran les aus que habiten o transiten per la mateixa àrea.

La iniciativa, que ha comptat amb una inversió de més de 22.000 euros, també comporta una millora de la qualitat del subministrament als clients de la línia elèctrica on s'ha realitzat la reforma.

Endesa, que ha comptat amb la col.laboració dels agents rurals, ha instal.lat en setze punts del cablejat fundes aïllants elaborades amb polímer (un material similar a la silicona) per folrar els cables, ponts i aïlladors de mitja tensió amb l'objectiu de reduir el risc d'electrocució de les aus.

Pla Estratègic

El Pla Estratègic de Sostenibilitat d'Endesa contempla realitzar les activitats de l'empresa de forma respectuosa amb l'entorn i avançar en la implantació i la certificació dels sistemes de gestió ambiental tot apostant per la conservació de la biodiversitat.

El milà reial és un rapinyaire de color bru-vermellós, de mida mitjana a gran, de 59-66 centímetres de llargària i entre 175 i 195 centímetres amb les ales obertes. Pesa entre 780 i 1.100 grams de pes. Per la part superior, el cap és gris en els exemplars més joves i blanquinós en els adults. L'au té una taca blanca en la part inferior de les ales, que són llargues i estretes. La cua és llarga i forcada o molt escotada i la veu aguda i cridanera.

Mostrar formulari de contacte