Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Endesa anuncia una inversió de 47,66 milions a la demarcació de Lleida per millorar la xarxa elèctrica

Endesa anuncia una inversió de 47,66 milions a la demarcació de Lleida per millorar la xarxa elèctrica

Entre d'altres actuacions, es destinarà 4,9 milions a l'eix entre Ponts i la Pobla de Segur i 644.000 euros per a la línia d'alta tensió de Lleida al Pont de Suert. Un dels objectius és evitar els microtalls i avaries dels darrers anys

Operaris treballant en una torre de la línia d'alta tensió Lleida-el Pont de Suert (Foto: ACN)
Operaris treballant en una torre de la línia d'alta tensió Lleida-el Pont de Suert (Foto: ACN)
11/07/2018 10:34

Endesa ha anunciat una inversió de 47,66 milions al llarg dels dos propers anys a la demarcació de Lleida amb l'objectiu de millorar la xarxa de distribució i, especialment, evitar els microtalls de llum. El pla inclou les línies d'alta, mitjana i baixa tensió i preveu incrementar la qualitat del subministrament a 240.000 clients.

Les actuacions programades es divideixen entre ordinàries (28,58 milions d'euros) i un pla extraordinari i específic, valorat en 19,1 milions d'euros, que inclou 134 projectes en diverses comarques.

El projecte del Pla d'extraordinari amb una major inversió, en concret de 4,9 milions d'euros, és l'adequació de l'eix de transport a 110 kV, de 20 quilòmetres de longitud, que va de la Pobla de Segur fins a Ponts. Aquesta actuació dotarà de major robustesa les infraestructures i garantirà la finalitat del servei. Altrament, Endesa destinarà 3,9 milions d'euros a dotar de telecomandament centres de transformació a totes les comarques lleidatanes, i 1,4 milions, a la renovació tecnològica de la xarxa de baixa tensió de la demarcació.

Un altra actuació inclosa, amb una inversió que sobrepassa els 644.000 euros, és l'adequació de l'aïllament de la línia d'alta tensió a 132 kV, que va de Lleida fins al Pont de Suert. Endesa ja treballa en aquest projecte i, en concret, aquests dies ho està fent al terme municipal d'Almenar, on Endesa ha presentat les actuacions que durà a terme a Lleida en el període 2018-2019. També es farà la renovació tecnològica de la xarxa de mitja tensió a la comarca de l'Urgell, amb una inversió superior al milió d'euros, i l'adequació de l'aïllament de diferents línies d'alta tensió a 110kV, amb un pressupost de més de 245.000 euros.

La partida d'inversions es divideix en: adequació de línies (5,5 milions d'euros), renovació de cablejat (5,3 milions), telecomandament de centres de transformació (3,9 milions), construcció de noves línies (2,5 milions), canvi de tensió de part de la xarxa existent (883.000 euros) i renovació tecnològica d'instal·lacions (846.000 euros).

Endesa durà a terme tots els projectes (ordinaris i extraordinaris) de forma simultània. Això permetrà ampliar i millorar les infraestructures, tancar noves anelles elèctriques, substituir aïlladors, canviar transformadorsm actualitzar dades i cartografia, homologar equips i elements, ampliar els sistemes de comunicació, ampliar capacitat de transport de moltes de les línies actuals o bé dur a terme treballs de tala i poda, entre d'altres, segons ha explicat Francesc López, responsable de la xarxa d'alta tensió d'Endesa a Lleida. D'aquesta manera, la companyia pretén millorar la fiabilitat de les instal·lacions, reforçar el servei i dotar les infraestructures dels últims avanços tecnològics per millorar la qualitat del servei elèctric.

Mostrar formulari de contacte