Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Endesa controlarà en temps real les condicions de quatre torres elèctriques de la Cerdanya i el Berguedà

Endesa controlarà en temps real les condicions de quatre torres elèctriques de la Cerdanya i el Berguedà

05/08/2013 18:12

La companyia elèctrica Endesa ha implementat un pla pilot de control en temps real de les condicions de les torres elèctriques i dels canvis ambientals del seu entorn. Aquest sistema, desenvolupat pel Grup Detector, integra tant xarxes telemàtiques, com intel·ligència de dades.

El seguiment es farà per primera vegada en quatre torres d'alta tensió de la línia que uneix el Berguedà i la Cerdanya. El control es divideix entre elements atmosfèrics, com poden ser la temperatura, la humitat o la lluminositat, i estats físics propis de la infraestructura, com vibracions o la inclinació de les torres.

Les primeres dades permeten conèixer l'entorn i el seu impacte sobre els equips, mentre que les segones controlen si els suports estan ben assentats i reaccionen bé davant d'efectes climàtics adversos. El control instantani té com a objectiu avançar-se a situacions de risc i millorar la capacitat de reacció de la companyia davant aquests elements, ja sigui amb maniobres elèctriques a distància o preparant equips d'actuació.

Mostrar formulari de contacte