Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Endesa realitza un simulacre de contagi de coronavirus a personal de la central hidràulica de Sallente, al Pallars Jussà

Endesa realitza un simulacre de contagi de coronavirus a personal de la central hidràulica de Sallente, al Pallars Jussà

L'exercici tàctic vinculat a la COVID-19 s’ha dut a terme de forma telemàtica per raons de prevenció i confinament

Planta de turbines de la central hidràulica de Sallente, ubicada a la Torre de Cabdella (Foto: Endesa)
Planta de turbines de la central hidràulica de Sallente, ubicada a la Torre de Cabdella (Foto: Endesa)
27/03/2020 16:26

Endesa, a través de la seva divisió d'energies renovables Enel Green Power, ha finalitzat amb èxit un simulacre de contagi de coronavirus a un treballador de la central hidràulica de Sallente, situada al terme municipal de la Torre de Capdella (Pallars Jussà). Aquesta operació s'ha dut a terme igualment perquè, malgrat l'estat d'alarma decretat al país, les instal·lacions continuen obertes per produir energia i garantir el subministrament elèctric a tota la ciutadania i, especialment, als equipaments més crítics. L'objectiu del simulacre, que per raons de prevenció i confinament s'ha dut a terme de manera telemàtica en lloc de presencial, ha estat provar el Pla d'Emergència per COVID-19 de la central i avaluar el seu personal.

L'alerta simulada s'hauria produït a primera hora del matí d'aquest divendres, quan un dels treballadors de guàrdia ha comunicat a la direcció, seguint els protocols estipulats, que un empleat ha donat positiu de coronavirus després de trobar-se malament en acabar una operació de matinada a la central. Aquest fet ha fet declarar de forma immediata l'estat d'emergència per coronavirus a tota l'Agrupació Hidràulica del Baix Pallaresa, i aïllar i confinar la parella formada per l'especialista infectat i el seu company operari, per contacte directe.

En paral·lel, s'hauria procedit a verificar les interaccions que aquestes dues persones haguessin tingut amb d'altres durant els últims quinze dies. Igualment, per evitar qualsevol mena de propagació, s'han immobilitzat i clausurat els dos vehicles que els tècnics utilitzaven i s'ha tancat una central hidràulica reversible, amb l'objectiu d'evitar cap risc. A continuació, s'hauria activat una empresa de desinfecció amb Equips de Protecció Individual (EPI) per tal d'accedir a les instal·lacions i procedir a la seva neteja.

Involucrades també empreses contractistes

La contingència del simulacre s'ha volgut ampliar també a una de les empreses contractistes que habitualment treballen per a la companyia, la qual també s'hauria inventat un contagi de diferents membres del seu personal que, alhora, haurien estat en contacte amb dos treballadors més de la unitat de producció hidràulica. D'aquesta manera, s'ha volgut testar l'expansió de la malaltia entre un col·lectiu ampli de persones, esquitxant, fins i tot, altres centrals, com la de Talarn.

Aquest nou escenari, amb sis treballadors confinats, ha obligat a reorganitzar tot el personal, les seves feines associades, i l'operativitat de les instal·lacions. Així, s'ha volgut implicar el màxim número de persones, no només d'Enel Green Power sinó de la mateixa matriu, Endesa. La voluntat ha estat la de comprovar la coordinació i protocols d'avisos i comunicació entre els diversos actuants.

Aquest exercici tàctic especial se suma als plans de prevenció i seguretat que la companyia realitza des del 2003, i de forma itinerant, a totes les instal·lacions de generació hidroelèctrica de Catalunya, amb l'objectiu de prevenir incidents als complexos i saber com actuar de manera segura i efectiva en el cas de produir-se'n, minimitzant-ne així el temps de resposta. La central hidràulica de Sallente, situada al riu Flamisell, es va construir el 1985 i està formada per quatre grups amb una potència total instal·lada de 415 MW.

Mostrar formulari de contacte