Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Enllestida la connexió del nou dipòsit d'aigua de la Seu

Enllestida la connexió del nou dipòsit d'aigua de la Seu

Els serveis mínims han ajudat a amortir els efectes del tall d’aigua, que ha començat a les nou del matí i ha acabat a les dues del migdia L’Associació d’Hostaleria de l’Alt Urgell i els comerciants s’han mostrat crítics amb la gestió informativa de l’Ajuntament
Algunes aixetes han seguit rajant amb el servei mínim
14/11/2007 14:25

Aquest migdia a les dues, cinc hores abans del temps previst pels tècnics, han finalitzat els treballs de connexió del nou dipòsit d'aigua potable de la Seu a la xarxa principal de la ciutat. Els serveis mínims en el subministrament d’aigua han ajudat a alleugerir les conseqüències del tall del servei que ha començat a les nou del matí. Des del consistori urgellenc s’ha garantit l’aigua als centres escolars i a les plantes baixes, fet que ha amortit l’impacte de la mesura en bars, restaurants i locals públics.

L’alcalde de la Seu, Jordi Ausàs, ha agraït la col.laboració ciutadana i ha justificat el tall assegurant que "les obres eren complexes i que els treballs requerien que la intervenció es fes durant el dia, ja que a la nit no estava garantida l’eficàcia de la soldadura de les canonades".

El president de l’Associació d’Hostaleria de l’Alt Urgell, Miquel Àngel Sànchez, ha valorat avui positivament els serveis mínims, tot i que ha criticat obertament la precipitació de l’avís de l’Ajuntament en relació al tall de l’aigua. Sànchez ha assenyalat que "la comunicació no s’hauria d'haver fet d’un dia per l’altre tenint en compte l’impacte que una decisió d’aquest tipus té en l’economia dels nostres associats”. L’entitat va demanar ahir als seus socis que no tanquessin portes després que se’ls va informar que el servei municipal assegurava l’aigua per al sanejament i per als usos bàsics.

Els inconvenients en el tall també s’han fet notar en establiments com les perruqueries, que han vist alterada la seva jornada laboral. Alguns locals fins i tot no han obert. La perruquera Alicia Baena, ha expressat la seva disconformitat amb la gestió de l’Ajuntament i ha manifestat el seu convenciment que els treballs haurien pogut afectar molt menys els comerços.

Tot i que la majoria de la població estava informada del tall i havien acumulat reserves, alguns veïns s’han llevat aquest matí mancats aigua, sense saber ben bé què passava. Pel contrari, algunes zones de la Seu no han patit els inconvenients de les restriccions, ja que disposaven de pou propi. L’Hospital de la Seu d’Urgell també ha utilitzat un dipòsit de reserva particular, així com el poble de Castellciutat. Als centres escolars s'ha habilitat una cuba d'aigua d'urgència, i s'ha servit aigua embotellada per als alumnes.

Mostrar formulari de contacte