Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Enllestida la zona oest de la xarxa senyalitzada de Camina Pirineus

Enllestida la zona oest de la xarxa senyalitzada de Camina Pirineus

La tria dels senders a l'Alt Urgell ha tingut en compte la titularitat pública i el pas per punts d'interès natural i patrimonial. També s'ha desplegat equipaments en tot el traçat, com l'àrea d'autocaravanes d'Organyà i el mirador dels Voltors, a Fígols i Alinyà
Dolmen de Colomera, a la vall de Cabó (Foto: Gemma Pla / Camina Pirineus)
18/11/2021 10:40

La xarxa de la zona est del projecte Camina Pirineus ja està enllestida i a punt per a ser utilitzada tant pels veïns de l'Alt Urgell com pels turistes que vinguin a gaudir de la comarca. Després de mesos de treball per a la selecció dels millors camins que uneixen els diversos nuclis de població, així com el seu desbrossament i la seva senyalització, els senders ja estan a disposició dels senderistes.

En la tria s'ha tingut en compte la titularitat pública dels camins i el pas per punts d’interès natural i patrimonial. Així mateix, s'ha desplegat un seguit d’equipaments en tot el traçat, com l’àrea d’autocaravanes a Organyà i el mirador dels Voltors, al municipi de Fígols i Alinyà. També s'han indicat elements del patrimoni cultural tan singulars com el dolmen de Colomera, al municipi de Cabó, entre moltes altres localitzacions.

La xarxa de camins de la zona oest de l’Alt Urgell es desplega als municipis de Montferrer i Castellbò, les Valls d'Aguilar, Cabó, Coll de Nargó, Organyà, Fígols i Alinyà i Ribera d'Urgellet. Tota la informació sobre els senders senyalitzats es pot consultar a la pàgina web del Consell Comarcal de l'Alt Urgell, en l'apartat de Camina Pirineus.

Aquesta actuació forma part de l'Acció 2 del projecte 'Camina Pirineus: Xarxa de camins' i s'emmarca en el Programa FEDER CATALUNYA 2014-2020 - CAMINA PIRINEUS: xarxa de senders a la carta, l'eina de posicionament ecoturístic de l'Alt Urgell.