Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Enquesta oberta per conèixer la percepció de la població sobre la Catedral de la Seu d'Urgell

Enquesta oberta per conèixer la percepció de la població sobre la Catedral de la Seu d'Urgell

L'estudi forma part d'un projecte per enfortir el vincle entre els urgellencs i el monument romànic, de cara a la candidatura transfronterera per a Patrimoni Mundial de la Humanitat

Conjunt catedralici de la Seu d'Urgell (Foto: Qucut Producció i Comunicació)
Conjunt catedralici de la Seu d'Urgell (Foto: Qucut Producció i Comunicació)
22/11/2021 11:35

L'Ajuntament de la Seu d’Urgell, el Consell Comarcal de l’Alt Urgell i el Museu Diocesà d’Urgell han iniciat un estudi per definir una estratègia que permeti posicionar la Catedral de Santa Maria com un element identitari entre la població local i enfortir-hi el vincle. La primera acció per determinar la percepció actual dels ciutadans vers el temple romànic és una enquesta dinàmica, a la qual es convida tothom a participar. Les preguntes es podran respondre fins al 22 de desembre.

L'equip de treball destaca que "es veu la necessitat de potenciar una vinculació molt més estreta amb el monument de la que hi ha actualment amb la població local de la Seu i, per extensió, amb la resta de la comarca". L'objectiu és "aproximar-se a nous públics de l'Alt Urgell, així com esdevenir un projecte demostratiu que pugui ser adaptat a altres museus o equipaments patrimonials catalans".

Les accions de l’estratègia s'emmarquen en el context de la candidatura transfronterera entre Andorra, França i Espanya per a Patrimoni Mundial de la Humanitat, que inclou tretze monuments del territori pirinenc, entre els quals hi ha la Catedral de la Seu d'Urgell.

Organització

En el projecte hi treballen conjuntament l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, el Consell Comarcal de l’Alt Urgell i el Museu Diocesà d’Urgell, amb el suport tècnic de Raiels, una cooperativa de treball centrada en la cerca de solucions personalitzades per afrontar els reptes del territori i generar desenvolupament local. La proposta compta amb el finançament del Servei de Museus i Protecció de Béns Mobles del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

ENLLAÇ A L'ENQUESTA

Mostrar formulari de contacte