Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Ensenyament preveu eliminar una línia de parvulari de l'Escola Albert Vives

Ensenyament preveu eliminar una línia de parvulari de l'Escola Albert Vives

L'AMPA rebutja la mesura i advoca perquè el centre urgellenc segueixi sent de dues línies. La conselleria respon que donarà resposta a totes les necessitats d'escolarització del municipi

Escola Albert Vives
Escola Albert Vives
18/04/2017 12:50

El Departament d'Ensenyament preveu eliminar una línia de parvulari de l'Escola Mossèn Albert Vives de la Seu d'Urgell, concretament de P-3, segons han assegurat des de l'Associació de Mares i Pares d'Alumnes (AMPA) del centre urgellenc. El col·lectiu està en contra de la mesura, malgrat que la conselleria sosté que es pren per una resolució que ja estava presa abans del període de preinscripció, alhora que defensa que cap família no es quedarà sense plaça.

La presidenta de l'AMPA, Carme Espuga, considera que la decisió d'Ensenyament pot crear un greuge comparatiu amb un altre centre de primària de la ciutat, el Pau Claris. Espuga sosté que, per infraestructura i dimensions, l'Albert Vives ha de seguir sent una escola de dues línies, d'acord amb allò que es va consensuar en una reunió entre les parts afectades.

Concretament, l'entitat apunta que "en una reunió inicial de la taula de planificació, el 13 de setembre, va quedar palès que en vista de l'evolució demogràfica de la ciutat, l'Escola Alber Vives és de dues línies i l'Escola Pau Claris és d'una línia". A la segona taula de planificació, celebrada a l'Ajuntament el 24 de febrer passat, segons l'AMPA, es va ratificar aquesta decisió "per la majoria dels assistents" i "tal com queda reflectit a l'acta", que també fa referència al manteniment de dues línies concertades per a La Salle.

El comunicat també afirma que "sorprenentment, el dia 1 de març es va comunicar telefònicament al director de l'Escola Albert Vives, per part dels Serveis Territorials, que no es respectarà l'acord pres, atès que abans d'aquesta reunió ja s'havia comunicat al Departament i ja no es podia modificar la resolució, tot i que està signada en data 6 de març".

Els principals motius per oposar-se a la supressió d'una línia, segons Espuga, són el temor que això es tradueixi en una reducció de docents i també de recursos per al centre. A més a més, asseguren que la preinscripció per al curs 2017-2018 supera la ràtio prevista per a una sola línia, cosa que comporta el risc que hi hagi famílies a les quals se'ls denegui la petició de plaça a l'Albert Vives. L'AMPA recorda que l'Albert Vives "històricament ha estat un centre de dues i fins i tot de tres línies".

Sobre aquesta qüestió, el delegat territorial d'Ensenyament a Lleida, Miquel Àngel Cullerés, ha respost tot assegurant que el Departament seguirà donant resposta a totes les demandes d'escolarització a la ciutat. Tot i això, consultat pel diari Segre, Cullerés no ha aclarit si efectivament hi haurà famílies que es quedaran sense l'opció d'inscriure els fills a l'Albert Vives, alhora que ha apuntat que les AMPA, afirma, "no tenen responsabilitat ni potestat per planificar l'oferta educativa d'un municipi".

L'AMPA del Pau Claris defensa la capacitat del centre

Pel que fa a aquesta última consideració, fonts de l'AMPA de l'Escola Pau Claris han negat que aquest centre estigui limitat permanentment a una sola línia i asseguren que tècnicament és "d'una línia i mitja"; és a dir, que pot combinar una o bé dues línies en funció del curs i de la demanda. A grans trets, l'entitat rebutja que la qüestió es converteixi en un conflicte entre escoles i defensa que no es es tanqui la porta a que el Pau Claris també pugui ser de dues línies si la demanda de la ciutat ho fes necessari.

Mostrar formulari de contacte