Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Entra en funcionament l'abonament gratuït per al transport públic a Andorra amb més de 6.400 sol·licituds

Entra en funcionament l'abonament gratuït per al transport públic a Andorra amb més de 6.400 sol·licituds

La prova pilot s'allargarà fins al 31 de desembre i té com a objectiu principal lluitar contra el canvi climàtic i augmentar el poder adquisitiu dels residents
En funcionament l'abonament gratuït per al transport públic a Andorra (Foto: Govern d'Andorra)
01/07/2022 12:20

L’abonament gratuït a Andorra per a les línies de transport nacional d’autobusos s’ha posat en funcionament aquest divendres 1 de juliol, tal com estava previst. La prova pilot, que durarà entre aquest 1 de juliol i el 31 de desembre, té com a objectiu fomentar l’ús del transport públic, lluitar contra el canvi climàtic i ajudar a augmentar el poder adquisitiu de la ciutadania després de la pandèmia i la pujada de preus. L’abonament mensual gratuït, que inclou viatges il·limitats arreu del país, s’ofereix a tots els residents d’entre 3 i 64 anys que no disposin ja d’un altre abonament subvencionat –com ara el Bus Jove o la Targeta Blava–.

Des del 23 de juny, primer dia que es podia fer la sol·licitud, ja s’han entregat més de 6.400 abonaments, 1.793 (28%) lliurats per via digital a través de l’aplicació MOU_T_B i 4.607 (72%) per canal presencial. Del total, i fins a hores d’ara, 954 usuaris ja han utilitzat l’abonament gratuït en algun moment durant aquest divendres al matí.

Si es comparen aquestes dades amb una mitjana dels abonaments venuts durant els darrers mesos, i des de la rebaixa del preu a 30 euros, s’han entregat un 68% més d’abonaments en l’actualitat. La mitjana en vendes mensuals de l’abonament abans de la gratuïtat era de 3.800 abonaments/mes. Si es compara amb el mes de juny del 2021, el creixement es dispara fins al 3.500%, ja que el mes de juny de l’any passat es van vendre 175 abonaments mensuals. Per altra banda, cal destacar també que la possibilitat d’obtenció de l’abonament per via digital també ha fet incrementar el nombre d’usuaris de l’aplicació MOU_T_B fins als 4.430.

Opcions per obtenir l'abonament

Hi ha dues opcions per obtenir l’abonament: per fer-ho telemàticament –cal el certificat digital– s’ha d’accedir a transports.ad i fer-hi la demanda; un cop s’obtingui el número d’activació, s’ha de descarregar l’aplicació MOU_T_B al mòbil i enllaçar l’abonament amb les dades obtingudes. L’altra possibilitat és desplaçar-se a l’oficina de l’Estació Nacional d’Autobusos, mostrar la documentació i adquirir una targeta física amb un preu de 3 euros. Si l’usuari ja disposa d’una targeta de bus, se li activarà l’abonament en mostrar-la a l'oficina.

Mostrar formulari de contacte