Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Entrevista de RàdioSeu a Jordi Ausàs

Entrevista de RàdioSeu a Jordi Ausàs

Resum de la conversa enregistrada poc abans del nomenament del nou conseller de Governació També la podeu escoltar a l'apartat 'Ràdio a la Carta'
Jordi Ausàs
11/03/2008 18:25


Com ha viscut les útimes hores, en què ha passat d’aspirar al Congrés a ser nomenat conseller?
Amb una barreja de sensacions: de decepció a la nit electoral, perquè Esquerra no va obtenir els resultats que preteniem, però amb el convenciment que la nostra formació política seguirà endavant, com no pot ser d’altra manera, perquè és un partit ben implantat al conjunt del territori, amb responsabilitats de govern a totes les administracions catalanes. Hi ha una feina important per fer i creiem que tenim suport. Hi ha molta gent que ha optat per un vot útil per frenar el PP i això, que podia semblar una qüestió menor, va esdevenir un torb que es va endur per davant tot allò que hi hagués entre els dos grans partits, PSOE i PP.

Té la percepció d’assumir el càrrec en un moment complex per a Esquerra i per al Govern català?
No. Jo crec que precisament el Govern està fent un treball sòlid tant en el camp social com en el nacional. I el departament de Governació ha fet una bona feina que la reconeixen tant els alcaldes propers al Govern com els propers a l’oposició. El món local està satisfet de la implicació del conseller Puigcercós i també especialment de l’anterior conseller Carretero, que va marcar una lína d’actuació molt favorable al món local.

Què vol aportar a la conselleria?
L’experiència i el bagatge en l’àmbit municipal, però també en l’àmbit territorial. El Pirineu és una realitat que de vegades no es tracta amb prou força des d’altres nivells i té unes característiques molt pròpies, amb una població reduïda i molt disseminada. És una realitat que conec bé i des de Governació se li pot donar una solució adient.

De Puigcercós, en rebrà dos projectes pendents com són la nova Llei Electoral Catalana i la creació de les vegueries.
Són dues lleis molt importants que, a més a més, Governació ja ha impulsat, en un cas fent l’informe i en l’altre el projecte de llei, perquè el Parlament faci la feina i trobi el consens amb tots els grups polítics. Són dues lleis que no seran per a un sol mandat sinó de llarg recorregut, i han de tenir una majoria amplíssima. Quant a les vegueries, tothom sap que sóc un defensor de sempre, de primera fornada, de la creació de l’Alt Pirineu i Aran i d’altres vegueries. És una realitat irreversible i cal traduir-la en una llei consensuada.

El cert, però, és que són dos temes de difícil consens, tant entre partits com entre territoris.
Caldrà parlar-ne molt a la casa de tothom, que és el Parlament. I estic convençut que arribarem al consens en totes dues lleis.

D’aquí a tres mesos hi haurà congrés d’Esquerra en un moment difícil pel partit. Com l’afronta?
Serà un congrés molt viu en què tothom podrà exposar les seves idees i la manera de veure el partit. Com sempre han estat els congressos d’Esquerra, molt participatius i en què el militant hi compta molt. No crec que hi hagi cap crisi. Les eleccions espanyoles sempre han estat adverses per a Esquerra, més enllà d’ara fa quatre anys quan una cojuntura molt concreta ens va situar amb un pes molt potent que potser no era real. Cal recordar que ERC sempre obtenia un representant i ara en tenim tres, encapçalats per un parlamentari reconegut i brillant del qual crec que se’n parlarà molt més aquests anys vinents.

El tripartit pot trontollar?
No. Estem fent una bona feina i cal distingir els partits que formen el Govern d’allò que és el Govern.

El nomenament obliga a un relleu a l’alcaldia de la Seu. N’han parlat ja amb el soci de govern, CiU?
En parlem sempre, en el dia a dia. A l’Ajuntament hi ha un pacte de govern sòlid que està donant bons resultats per a la ciutadania i del qual en comencem a recollir la feina feta. Per exemple, aquesta setmana presentarem la tercera escola, la setmana vinent la consellera Geli inaugurarà la nova àrea quirúrgica, es comença a dibuixar el que serà un nou hospital per a la Seu, la nova residència sanitària, ja s’ha començat a urbanitzar l’Horta del Valira, l’Arxiu Històric i la nova guarderia avancen a bon ritme...Tenim una activitat i un balanç de feina feta molt important i això tindrà continuïtat.

Qui serà el nou alcalde?
La secció local d’Esquerra es reunirà avui i tractarem totes aquestes novetats. Serà després d’aquesta trobada quan prendrem una decisió.

Amb la conselleria haurà tocat sostre a nivell polític?
No m’he plantejat mai un sostre. Allò que has de tenir sempre és el cuc de la política. Les circumstàncies et van portant d’una responsabilitat a una altra, de vegades sense demanar-ho. Quan vaig entrar en política em va motivar l’estima per la meva gent i la meva ciutat i el desig de veure el meu país en peu d’igualtat amb els altres països en tots els marcs polítics. I no m’esperava que arribaria a ser conseller del meu país, o alcalde o diputat al Parlament.

Tornarà a la política local després de ser conseller?
No és una qüestió que em plantegi ara mateix. Ara que està tan de moda criticar els partits i les dinàmiques internes, i que el terme polític sembla pejoratiu, jo vull dir que sóc un home de partit, perquè crec que són les eines per aconseguir objectius socials i econòmics. Per això estic a disposició del partit.

-------------------------------------------------------------------------------------

 

© RàdioSeu | Tot el contingut d'aquesta pàgina és propietat del Patronat de l'Emissora Municipal i no està permesa la seva reproducció sense permís exprés.

 

Mostrar formulari de contacte