Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / ERC Alt Pirineu i Aran celebra el desplegament del Govern en el seu congrés regional

ERC Alt Pirineu i Aran celebra el desplegament del Govern en el seu congrés regional

La cloenda de la trobada, que s'ha dut a terme aquest dissabte a Puigcerdà, ha anat a càrrec de Laura Vilagrà, consellera de Presidència
Congrés d'ERC Alt Pirineu i Aran
18/07/2022 10:20

L'auditori del Museu Cerdà de Puigcerdà ha acollit aquest dissabte la celebració del Congrés regional d'ERC a Alt Pirineu i Aran, al qual hi van assistir militants d'arreu del territori. La cloenda de la trobada anual va anar a càrrec de Laura Vilagrà, consellera de Presidència, que es va comprometre a consolidar el desenvolupament de la vegueria pirinenca.

El portaveu del grup municipal de Puigcerdà, Joan Manel Serra, va donar la benvinguda a tots els assistents, mentre que el secretari Organització d’ERC Pirineu, Àngel Llobell, va ser l'encarregat de presentar el congrés, que enguany s'ha organitzat amb el lema “Sempre Pirineu”, reivindicant el territori i el compromís per un projecte comú.

Tot seguit, el president de la Regional, Josep Castells, va fer un balanç de les activitats realitzades en el darrer any i va recordar la Declaració d’Oliana, en què es va demanar que els departaments de la Generalitat incorporin en el seu organigrama els serveis territorials a l’Alt Pirineu i Aran i, que la seva implantació es faci efectiva "el més aviat possible".

Posteriorment, els assistents van aprovar l’estat econòmic de la federació. El balanç el va presentar Eva Fiter, juntament amb la secretària general, Marian Lamolla. Sobre les properes eleccions municipals 2023, Lamolla va encoratjar els militants a "treballar de valent" ja que queden 316 dies per a les eleccions municipals. "Cal transformar des de la política local. Volem ser municipis republicans", va dir.

Al Congrés també hi va intervenir Manel Vila, assessor al departament de Presidència, que va parlar sobre els Jocs Olímpics i el Pirineu. Per la seva banda, Núria Fontanet, coordinadora Territorial del DACC a l’Alt Pirineu i Aran, va explicar la seva tasca i l'activitat del seu càrrec.

La jornada va acabar amb un reconeixement a les persones de l’Alt Pirineu i Aran que fa 25 anys que militen al partit. Se'ls va entregar un pin de plata dissenyat per a l’ocasió.

Visió municipalista

Durant la cloenda, la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà Pons, va remarcar que Esquerra Republicana és un partit "essencialment municipalista, que dona un pes importantíssim al territori” i que des del Govern "així es planteja". En aquest sentit, Vilagrà va incidir en el fet que "segurament s’ha parlat més de Pirineu darrerament que en els últims anys per la possibilitat d’acollir uns Jocs Olímpics". Segons va manifestar, "és un projecte que ha generat molt debat públic, però nosaltres l’hem intentat defensar des d’una perspectiva territorial, de participació ciutadana i de sostenibilitat".

Vilagrà també va repassar l’estat del desplegament territorial, "uns serveis imprescindibles pel Pirineu". En aquest sentit, va indicar que ara fa un any es va comprometre a estudiar aquest possible desplegament. "Ho vaig fer, ho vam aprovar i ara toca rematar la feina”, va assenyalar, recordant que “els compromisos els complim".

La consellera Vilagrà va cloure el seu discurs ressaltant els valors d’Esquerra Republicana i animant els municipis per a les eleccions municipals de l’any vinent. "Si som més forts que avui, el maig del 2023 les polítiques estaran més dirigides al conjunt de la ciutadania del que ho estan ara per ara", va reblar.

Mostrar formulari de contacte