Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / ERC de l’Alt Pirineu i Aran reivindica el desplegament de la vegueria

ERC de l’Alt Pirineu i Aran reivindica el desplegament de la vegueria

La petició s'ha fet a través d'una declaració aprovada al congrés regional anual, que s'ha celebrat aquest dissabte a Oliana. La jornada ha inclòs un homenatge a Jaume Bertran, militant històric de la Seu d'Urgell

19/06/2021 23:05

Oliana ha acollit aquest dissabte la celebració del congrés regional anual de la militància d’ERC de l’Alt Pirineu i Aran. Es tracta del primer acte presencial que ha organitzat la federació d’ençà que va començar la pandèmia i se n'ha destacat la bona acollida.

L’alcaldessa d’Oliana, Carme Lostao, ha donat la benvinguda als assistents i el tret de sortida a la trobada. A continuació, el president de la regional, Josep Castells, ha fet una valoració del darrer any, en què ha destacat la feina feta i el compromís ferm en un projecte comú. Els militants d'ERC han aprovat l’estat econòmic i han conegut el principals reptes de present i futur de la mà de la secretària general, Marian Lamolla.

Un altre punt del congrés ha estat l'aprovació per unanimitat de la Declaració d’Oliana sota el lema, “L’Alt Pirineu i Aran és vida. Equilibrem el país”. Els signants demanen que els departaments de la Generalitat incorporin en el seu organigrama els serveis territorials a l’Alt Pirineu i Aran i que la seva implantació es faci efectiva el més aviat possible. La regional reivindica que calen estructures a nivell veguerial, alhora que insta a estructurar l’acció concertada del món municipal, l’autoorganització en clau pirinenca del sector empresarial i associatiu i la potenciació dels mitjans de comunicació de proximitat, entre d’altres.

En la cloenda del congrés, Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d’ERC ha afirmat que ja s’està treballant per desplegar i consolidar els serveis territorials al territori pirinenc.

Placa honorífica a Jaume Bertran

La jornada ha acabat amb l'emotiva entrega d’una placa honorífica i de l’últim llibre d’Oriol Junqueras a Jaume Bertran, militant històric de la Seu d’Urgell. El reconeixment s'ha fet "per la seva persistència, lluita i defensa dels valors republicans i la independència de Catalunya".

  • Congrés regional d'ERC a l'Alt Pirineu i Aran (Foto: ERC Alt Pirineu i Aran)
    Congrés regional d'ERC a l'Alt Pirineu i Aran (Foto: ERC Alt Pirineu i Aran)
  • Homenatge a Jaume Bertran (Foto: ERC Alt Pirineu i Aran)
    Homenatge a Jaume Bertran (Foto: ERC Alt Pirineu i Aran)

Mostrar formulari de contacte