Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / ERC defensa un nou hospital comarcal per resoldre els problemes sanitaris

ERC defensa un nou hospital comarcal per resoldre els problemes sanitaris

La secció local de la Seu creu que així es respondrà a les actuals necessitats de l'Alt Urgell La formació republicana recorda que aposta per aquesta opció des del 2002
Hospital de la Seu d'Urgell
07/10/2008 16:18

La secció local d’ERC a la Seu d’Urgell ha manifestat avui la "preocupació" envers els darrers esdeveniments al Sant Hospital. Per això, Esquerra reitera la proposta de crear un Hospital comarcal de nova planta per "donar una resposta adient a les necessitats sanitàries i sociosanitàries de La Seu d’Urgell i comarca".

En aquest sentit, la formació republicana indica que ja va començar a plantejar aquesta necessitat el 25 de juny del 2002, quan el seu Grup Municipal a l’Ajuntament de la Seu va presentar una moció adreçada al Departament de Sanitat i Seguretat Social de la Generalitat exposant la necessitat de la creació d’un nou Hospital. Més recentment, el 20 de març del 2007, l'aleshores alcalde i diputat Jordi Ausàs va acordar amb la Consellera Marina Geli que Salut crearia un grup de treball al mes següent per estudiar les necessitats de crear el nou centre. L’òrgan encarregat seria el Govern Territorial de Salut de l’Alt Urgell.

Del contingut d'aquell acord, ERC en recorda que "la demanda d’un nou Hospital de Nova Planta respon a la voluntat de la població de l’Alt Urgell", i que el Pla General d’Ordenació Urbana de la Seu ja tenia previst uns terrenys a l’Horta del Valira per la ubicació. "A data d’avui", hi afegeixen, "el fet és que les necessitats a l’Alt Urgell han crescut de manera significativa" per "l’alt índex d’envelliment de la població, així com la constant incorporació de famílies provinents d’altres països.

Des de la secció local d'ERC defensen les gestions fetes per Jordi Ausàs en la seva etapa al capdavant de l’Ajuntament de la Seu i del Patronat del Sant Hospital, "per eixugar el deute que s’arrossegava feia anys i que posava en perill tant el funcionament de centre com que el treballadors poguessin cobrar el salari estipulat en el seu contracte".

Esquerra matisa que valoren "la importància i el paper que efectua el Sant Hospital", però conclouen que "les noves circumstàncies fan que la nostra demanda iniciada al 2002 adquireixi més força i sigui cada vegada més necessària", a més a més de ser, afirmen, "una voluntat històrica dels ciutadans de l’Alt Urgell".

Mostrar formulari de contacte