Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / ERC demana més informació sobre el Pla Funcional del Sant Hospital per al 2015

ERC demana més informació sobre el Pla Funcional del Sant Hospital per al 2015

El grup municipal es mostra preocupat per l'evolució del centre i per la reducció de serveis i jornades laborals La moció, que es debatrà al proper ple, reclama reforçar la qualitat assistencial
Sant Hospital
10/12/2014 17:46

El grup municipal d'ERC a l'Ajuntament de la Seu presentarà en l'últim plenari de l’any, dilluns vinent, una moció per conèixer més detalls sobre el Pla Funcional del Sant Hospital de la Seu.

La formació republicana es mostra preocupada "per l’actual estat financer i de gestió" del centre mèdic urgellenc. Així, el text demana que es faci una presentació del Pla Funcional 2015 per part de l'alcalde de la ciutat i president de la Fundació Sant Hospital, Albert Batalla. En la sol·licitud es reclama una explicació econòmica, així com un aclariment sobre el model d’hospital que comportarà l’aprovació d'aquest full de ruta.

Des d’ERC de la Seu es mostren "preocupats" pel tipus d’hospital cap al que es pretén anar, "ja que la minva de serveis i jornades laborals pot comportar mancances importants en els diferents serveis". Entre les àrees imprescindibles s'assenyala la de medicina interna, cirurgia, traumatologia, pediatria, ginecologia, obstetrícia, anestesiologia i urgències. La moció es fa ressò de fets com ara l'aturada de noves contractacions per cobrir baixes o vacances, a més de les reestructuracions en algunes àrees, citant fonts del comitè d'empresa.

El portaveu d'Esquerra, Miquel Caminal, considera que hi ha hagut una "progressiva degeneració dels diferents serveis sanitaris, amb els conseqüents greuges que comporta per a la població usuària". Caminal es refereix a "les dificultats pròpies del territori, com són els llargs i complicats desplaçaments per atendre la totalitat de la municipis de l’Alt Urgell, afegint la població flotant a la qual es dóna servei", però també assenyala "la distància amb els hospitals de referència i serveis especialitzats".

ERC creu que "no es pot permetre la pèrdua de serveis bàsics per a la població, com ha anat passant els darrers anys". I s'indica: "la necessitat de millora potser no es justifica econòmicament seguint criteris únicament poblacionals, però sí que és necessària basant-se en criteris ètics i humans, que garanteixin l’equilibri territorial en l’àmbit sanitari". El grup republicà afegeix que permetre un empitjorament de l'hospital "seria fomentar la injustícia a la població rural i agreujaria la despoblació del Pirineu".

Mostrar formulari de contacte