Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / ERC demana una solució a l''abandó' de la Ciutadella de Castellciutat

ERC demana una solució a l''abandó' de la Ciutadella de Castellciutat

Francesc Viaplana denuncia la facilitat per accedir al recinte, actualment deteriorat, i reclama que l'Ajuntament el senyalitzi i delimiti L'equip de govern recorda que s'acaba de fer el traspàs de propietat amb Joviat i assegura que es controlarà l'accés en pocs dies

Castellciutat - Abandó Ciutadella
Castellciutat - Abandó Ciutadella
08/04/2015 10:52

La secció local d’ERC La Seu demana una solució a la "deixadesa" amb què consideren que l’Ajuntament manté les instal·lacions de la Ciutadella de Castellciutat. La formació republicana s’ha apropat fins a les immediacions del recinte els darrers dies per tal de realitzar una inspecció ocular de l’espai des de la distància i poder conèixer millor la zona.

Des d'ERC han expressat la "sorpresa" pel fet que "cap cartell de prohibició, cap porta tancada ni cap altre element dissuasiu priven del lliure accés a les instal•lacions" des de l'entrada principal. En accedir al recinte, hi afegeixen, van poder "constatar també la possibilitat d’accedir sense problemes a l’interior dels edificis existents".

ERC La Seu demana una solució al "risc i perillositat" que, afirmen, comporta "que es pugui accedir a unes instal·lacions municipals que estan en estat d’abandonament". El candidat republicà a l'alcaldia, Francesc Viaplana, hi afegeix que en el moment en què van visitar l'espai es van trobar dos adolescents voltant per la zona i creu que "seria una gran desgràcia que algú prengués mal per un abandonament de la vigilància de la instal•lació municipal, ja que possiblement aquest deu ser un fet freqüent".

En l’equipament, segons Esquerra, hi ha elements que "poden comportar fàcilment que algú pateixi danys, com ara diferents desnivells, escales en estat de degradació, quadres de llums, materials elèctrics, material de construcció i un edifici a mig construir". A això hi afegeixen "la possibilitat que molt d’aquest material pugui ser sostret de forma il·legal".

Per això, ERC reclama que es faci la senyalització de prohibició d’accés a l’espai, el tancament dels accessos a edificis i un manteniment de neteja, jardineria i cura de l’espai per evitar una major degradació. El cap de llista ha recordat que el consistori municipal va adquirir recentment aquestes instal·lacions, que eren propietat de l’Escola Joviat, per mig milió d’euros. Viaplana creu que l’estat en què es troba l'antiga caserna "demostra irresponsabilitat i insensibilitat pel que fa al patrimoni municipal".

Sobre aquest punt, des de l'equip de govern, el tinent d'alcalde d'Urbanisme, Jesús Fierro, ha recordat que si fins ara no s'ha actuat en el control a la Ciutadella és perquè "fa tot just quinze dies que s'ha fet el traspàs de propietat, de Joviat a l'Ajuntament", i que per tant fins fa pocs dies encara era l'empresa manresana l'encarregada del manteniment.

Fierro assegura que aquesta qüestió quedarà resolta "en breu" i que es posarà la pertinent senyalització i tancaments per evitar l'accés a l'espai mentre no sigui reformat ni es decideixi quin ús se li dóna.

Mostrar formulari de contacte