Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / ERC demanarà que el Parlament tracti el rebuig a la guixera de Tost

ERC demanarà que el Parlament tracti el rebuig a la guixera de Tost

Carmel Mòdol tramitarà la compareixença de l'associació Lo Riu Roig perquè no s'aprovi l'informe ambiental Els contraris a la instal.lació consideren que malmetrà l'entorn i no aportarà llocs de treball ni riquesa a la vall

Pedrera a Montant de Tost
Pedrera a Montant de Tost
21/10/2011 10:47

El grup parlamentari d’ERC demanarà properament la compareixença de l’associació de Ribera d’Urgellet Lo Riu Roig a la Comissió de Territori i Sostenibilitat del Parlament de Catalunya. L'objectiu és que l’entitat pugui exposar els motius del rebuig a que s'autoritzi una nova guixera a la Vall de Tost.

El diputat republicà Carmel Mòdol va visitar la vall el cap de setmana passat per conèixer la zona i els pobles que es veurien més afectats pel projecte de la multinacional alemanya Knauf.  A final de juliol un grup d'entitats i particulars van presentar al•legacions contra l’estudi d’impacte ambiental, una d'elles a càrrec del grup municipal d’ERC-AM de Ribera d’Urgellet.

Mòdol també va comprovar l'impacte de l'actual gravera de Comacsa, "que ja ha destrossat tres quilòmetres de muntanya i que ha aconseguit els permisos per a una nova ampliació", recorden. Posteriorment va ser a la Bastida de Tost i a Tost, per acabar a Torà, des d’on va poder comprovar la magnitud de l’impacte que la guixera tindria en l’entorn.

El diputat republicà afirma que: “No està justificat malmetre una de les valls més verges, boniques i equilibrades del Pirineu, per facilitar el negoci i els beneficis d'una empresa que ni crea ocupació ni deixa riquesa a la zona". Mòdol considera que "l'exercici de la política es basa en la defensa de causes justes i aquesta ho és”.

El diputat va estar acompanyat dels tres regidors d’ERC a Ribera d’Urgellet, el president de la secció local d’ERC a la Seu, Francesc Viaplana, i el regidor urgellenc Miquel Caminal.

Mostrar formulari de contacte