Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / ERC denuncia l'estat del camí de Ronda de la Seu

ERC denuncia l'estat del camí de Ronda de la Seu

El grup republicà qualifica de "lamentable" la situació, un any després que s'aprovés una moció per adequar el vial. L'equip de govern va explicar al ple que ja s'havia donat instruccions a l'oficina tècnica
Estat actual del camí de Ronda de la Seu
08/11/2018 10:47

El grup municipal d'ERC a l'Ajuntament de la Seu ha denunciat que, un any després que presentessin al plenari una moció per adequar el camí de Ronda, l’estat del vial "és lamentable i comporta un risc evident per a la seguretat de vianants".

La formació republicana va proposar al ple de de novembre de 2017 l’adequació i embelliment de la zona "per tal de garantir les mesures de seguretat pertinents per a vianants, com també per a les persones que puguin trobar-se a les immediacions de la zona, per exemple als horts de la banda sud del camí". A data d’avui, segons exposen, "l’estat ha passat de ser de deficient a lamentable i suposa un evident perill el fet de transitar per l’espai".

Aquest camí serveix de connexió entre el barri de Santa Magdalena i el centre de la Seu, i "és freqüentat per un gran nombre de veïns del barri i escolars", remarquen. El portaveu d'Esquerra, Francesc Viaplana, també recorda que el vial és "en els entorns més immediats de dos centres educatius, l’Institut Joan Brudieu i l’Escola Albert Vives, i per tant és especialment utilitzat per infants".

A la moció, que va ser aprovada, el grup municipal d’ERC sol·licitava la redacció, per part dels serveis tècnics municipals, d’una proposta de "millora de l’espai per tal de garantir la seguretat de la zona com també el seu embelliment". La proposta també especificava la petició d'incloure al pressupost 2018 una partida per a l’adequació de l’espai i realitzar els treballs d’adequació i millora del camí, durant el primer trimestre de 2018.

Des de l'equip de govern, el tinent d’alcalde d’Urbanisme, Jesús Fierro, va explicar al ple municipal que ja s'havia donat instruccions a l’oficina tècnica per redactar una memòria valorada sobre la intervenció de millora. Tanmateix, Esquerra assegura que per ara l’actuació no s’ha dut a terme i "el camí s’ha enfonsat". Francesc Viaplana conclou que "es demostra, una vegada més, la manca de voluntat política davant les propostes dutes a terme pels grups de l’oposició, i l’incompliment reiterat dels acords arribats". Per això, el grup republicà exigeix, com a mesura provisional, "la immediata senyalització del perill, impedir l’accés al camí i la ràpida intervenció per a l’arranjament de l’espai".

Mostrar formulari de contacte