Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / ERC enretira la mà estesa al govern de Compromís a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell

ERC enretira la mà estesa al govern de Compromís a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell

El grup republicà expressa el seu malestar en relació amb l'incompliment de les mocions aprovades al plenari i el poc rigor informatiu cap als partits de l'oposició. Demana una rectificació pública del regidor Jordi Mas Ortega per les crítiques en el ple a un treballador municipal

Roda de premsa d'ERC a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, amb Marian Lamolla, Francesc Viaplana i Núria Tomàs
Roda de premsa d'ERC a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, amb Marian Lamolla, Francesc Viaplana i Núria Tomàs
01/07/2024 18:30

ERC ha anunciat aquest dilluns en roda de premsa que ha decidit enretirar la mà estesa al govern de Compromís a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell. La decisió s'ha argumentat arran del malestar en relació amb "l'incompliment de les mocions aprovades al plenari, el poc rigor informatiu cap als partits de l'oposició i la falta de respecte del regidor Jordi Mas Ortega envers els treballadors municipals".

El portaveu republicà, Francesc Viaplana, ha explicat que després de les eleccions locals es va voler atorgar 100 dies de gràcia al nou govern de l'alcalde Barrera i el seu equip, facilitant la governabilitat i aprovant dels pressupostos del 2024. "Sabedors de què passa quan entres a un consistori, vam optar per col·laborar i per la plena confiança", remarca Viaplana. Tanmateix, el grup es mostra ara crític amb el funcionament municipal.

Viaplana ha especificat que "al ple del mes de juny es van traspassar tots el límits per part del regidor Jordi Mas Ortega, que va criticar un treballador de forma pública; es va verbalitzar la intenció de no complir les mocions i, a més, es va faltar a la veritat respecte a les informacions que s’han donat a les comissions informatives". Esquerra afegeix que Joan Barrera es va oblidar de comunicar al seu propi grup una modificació important en els acords de la moció sobre habitatge que es va votar a la sessió plenària, referent a la no continuïtat de les col·laboracions amb la Fundació Hàbitat3.

En base a aquests punts, ERC ha exigit una rectificació pública del regidor Jordi Mas Ortega, pel que considera una situació "insòlita i inaudita". També insta al compliment de les mocions aprovades al plenari, tenint en compte que de les 17 consensuades, dues de les quals declaratives, n'hi ha pendents de realitzar 13. "Ni s'han posat a la pràctica ni se'ns ha informat", ha lamentat Viaplana. Així mateix, el grup municipal, que compta amb tres regidors, demana un major rigor informatiu cap als partits de l’oposició amb accions de transparència com ara comunicar prèviament els punts a tractar en les comissions informatives.

El portaveu republicà conclou: "Anirem ple a ple, però creiem que no s'està funcionant com caldria i no es agrada el tarannà de l'acció de govern". El grup afegeix que espera que s'atenguin les seves peticions, "que ja s'han formulat a través d'altres vies".

Mostrar formulari de contacte