Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / ERC fixa la residència de gent gran i la dinamització econòmica com a prioritats per a acords de govern a la Seu

ERC fixa la residència de gent gran i la dinamització econòmica com a prioritats per a acords de govern a la Seu

A banda dels punts ja exposats la setmana passada, la formació republicana també assenyala un pla de xoc a la via pública i augmentar l'oferta municipal d'habitatge de protecció oficial. Comencen les converses per definir el nou Ajuntament

Roda de premsa d'ERC (Foto: ERC la Seu)
Roda de premsa d'ERC (Foto: ERC la Seu)
03/06/2019 18:20

ERC de la Seu d'Urgell considera prioritari "establir les negociacions i redactar el projecte per la construcció d'una nova residència i pisos assistits per la gent gran", com a condició per arribar a possibles acords de govern a l'Ajuntament. El cap de llista, Francesc Viaplana, acompanyat dels altres tres regidors electes de la formació republicana (Marian Lamolla, Carlos Guàrdia i Núria Tomàs), ha ofert aquest dilluns una roda de premsa amb la qual han volgut confirmar els punts principals que reclamen als altres partits de cara a configurar el nou consistori urgellenc.

A banda de la residència, el cap de llista d'Esquerra, Francesc Viaplana, ha reiterat que veuen primordial "la recuperació del dinamisme econòmic al municipi" i, per aquest motiu, volen "activar el consell municipal de promoció econòmica, perquè tingui un paper clau per emprendre les accions necessàries per reactivar l'economia local, per exemple impulsant un projecte de dinamització comercial". Viaplana també ha defensat una "reestructuració del Consorci d’Atenció a les Persones de l’Alt Urgell (CAPAU), d'acord amb el personal tècnic, amb la voluntat que aquest ens guanyi eficiència i per tant es millori el servei als usuaris i les condicions laborals del personal".

ERC també vol que un hipotètic acord de govern inclogui "emprendre les negociacions necessàries amb el Departament de Salut per tal de modificar el model de governança de l'Hospital, tot posant per davant els criteris sanitaris en la presa de decisions". A aquests punts, aquest dilluns Viaplana hi ha afegit també "realitzar un pla de xoc a la via pública, tant pel que fa a la neteja com en el manteniment", i "augmentar l'oferta municipal d'habitatge de protecció oficial i crear una borsa d'habitatge assequible".

Suport als presos polítics i a l'autodeterminació

A banda d'aquests punts, els dies anteriors ERC també ha expressat que per arribar a qualsevol acord veuen imprescindible una condemna "ferma" de l'actual existència de presos polítics i exiliats, juntament amb el reconeixement formal del dret d'autodeterminació de Catalunya. Una condició que Francesc Viaplana ha refermat aquest dilluns tot afirmant que "no ha de ser un gest petit, sinó clar i contundent, com és una condemna a l'Estat espanyol i demanar el retorn dels presos i exiliats". La roda de premsa s'ha dut a terme enfront de la casa consistorial, on després de finalitzar l'etapa electoral -i la prohibició per part de la Junta Electoral espanyola- ja hi torna a estar instal·lada una pancarta amb el lema "Llibertat Presos Polítics".

Esquerra Republicana té previst reunir-se aquesta setmana mateix amb totes les altres formacions que han obtingut representació (Compromís, Junts i la CUP), com també amb la militància i amb els electes d'altres municipis de l'Alt Urgell. En aquest sentit, Viaplana ha indicat que el fet que al Consell Comarcal ja no hi hagi majoria absoluta "també estarà sobre la taula", si bé matisa que primer cal definir com queda l'Ajuntament urgellenc. L'alcaldable d'ERC hi ha afegit que no preveuen que s'arribi a un acord aquesta setmana mateix, perquè "hi ha molt a parlar".

Pel que fa a Oliana, en canvi, Viaplana ha volgut deixar clar que la negociació al municipi olianès és totalment independent de la de la Seu, si bé en aquell cas sí que hi pot haver novetats aquesta mateixa setmana. Els ajuntaments catalans s'han de constituir el dia 15 de juny vinent.

Mostrar formulari de contacte