Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / ERC insta la Diputació a rebutjar el nou cànon de l'aigua sobre els ajuntaments

ERC insta la Diputació a rebutjar el nou cànon de l'aigua sobre els ajuntaments

Jaume Gilabert creu que la decisió malmentrà encara més els consistoris, a molts dels quals l'ACA els deu diners
18/01/2012 16:27

La Diputació de Lleida debatrà aquest divendres una moció presentada pel grup d'ERC en què es demana la retirada del cànon sobre el subministrament de l’aigua que ofereixen els Ajuntaments. Aquest nou impost, impulsat de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), afectaria les fonts públiques i monumentals, la neteja de carrers i el reg de parcs, jardins i instal·lacions esportives.

El portaveu del Grup, Jaume Gilabert, considera que aquesta mesura "generarà una nova càrrega impositiva als ajuntaments, que malmetrà encara més les ja delicades finances locals". Gilabert opina que "no és precisament un bon moment per escanyar encara més els ens locals de Catalunya amb taxes’.

El també expresident de la Diputació considera "paradoxal que en comptes d’eixugar el quantiós deute que l’ACA té amb molts Ajuntaments, a sobre, els vulgui cobrar diners".

ERC considera que la Generalitat, mitjançant la Llei de mesures fiscals i  financeres que acompanya els pressupostos, ‘tornarà a discriminar  negativament els Ajuntaments catalans enfront la resta d'ajuntaments de l’Estat que no el pagaran".

En la mateixa esmena, ERC insta la Diputació de Lleida a demanar a l’ACA que faciliti mitjans perque bona part de l'aigua utilitzada pels ajuntaments provingui de fonts alternatives, com ara l’aigua regenerada o reutilitzada.

Mostrar formulari de contacte