Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / ERC La Seu exposa les condicions per a l'aprovació del pressupost municipal 2016

ERC La Seu exposa les condicions per a l'aprovació del pressupost municipal 2016

El portaveu republicà, Francesc Viaplana, considera "realistes i assumibles" les demandes per donar el vistiplau als comptes i defensa que són "necessàries per contribuir a millorar la vida de la ciutadania"

Xavi Munt, Francesc Viaplana i Berta Vidal, regidors d'ERC a l'Ajuntament de la Seu
Xavi Munt, Francesc Viaplana i Berta Vidal, regidors d'ERC a l'Ajuntament de la Seu
29/12/2015 17:40

El grup municipal d’ERC a l’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha exposat aquest dimarts en roda de premsa les condicions que ha plantejat a l’equip de govern (CDC) per a l'aprovació del pressupost de l'any que ve, que es debatrà en un ple extraordinari aquest dimecres, a les 20 hores. El portaveu republicà, Francesc Viaplana, considera "realistes i assumibles" les demandes que s'han posat sobre la taula en les reunions prèvies a la discussió dels comptes del 2016, i defensa que són "necessàries per contribuir a millorar la vida de la ciutadania de la Seu i Castellciutat".

Entre les propostes d'ERC per donar el vistiplau als pressupostos hi ha el desenvolupament i la implantació d'un projecte per a l’estalvi de la despesa energètica de la ciutat, del qual se n'haurien d'obtenir els primers resultats abans de final d'any. En aquest sentit, hauria d'elaborar-se un estudi basat en els equipaments i instal.lacions municipals, així com en l'autoconsum a través de les energies renovables.

Un altre dels punts que condicionarà el 'sí' als comptes municipals serà la inclusió de l'execució del projecte de la plaça Joan Sansa durant l'any que ve, amb l'assignació d'una partida econòmica que contempli la totalitat del cost de l'obra. Així mateix, se sol.licita la pavimentació del baixador del Balcó del Pirineu com a accés a Castellciutat per tal de garantir una entrada segura al poble en cas d'emergència. També a Castellciutat, ERC considera imprescindible solucionar la problemàtica d'aparcament al nucli, amb la construcció d'un pàrquing a la part baixa.

Altres qüestions que s'han plantejat com a bàsiques per poder donar suport al pressupost elaborat de cara a l'any que ve és l'embelliment del centre històric amb el repintat dels porxos; la creació d'un espai per a la gent gran al centre de la ciutat amb l'adaptació de la plaça de Lleteries col.locant-hi aparells de gimnàstica un cop es finalitzi la plaça de Joan Sansa; l'impuls a una fira d'activitats de muntanya amb una partida econòmica específica i el personal necessari per tirar-la endavant el 2017, i l'estudi del Pla de mobilitat del 2012 i la seva implementació gradual.

Peticions de l'acord de cartipàs

Finalment, ERC també fa esment en les seves peticions a l’acord de cartipàs que es va establir el passat mes de juny. El document fa referència al canvi de governança al Patronat de la Fundació Sant Hospital i a la comissió informativa de transparència i participació ciutadana. Pel que fa a aquests dos temes, el portaveu republicà, Francesc Viaplana, ressalta la seva importància però admet "dificultats pràctiques per exigir-les durant el 2016", malgrat que "són claus i també condicionen l'aprovació dels comptes".

Viaplana ha manifestat que espera tenir una resposta positiva per part de l’equip de govern sobre les seves demandes i deixa clar que "en cas que siguin acceptades i incorporades al pressupost 2016, al pla d'inversions 2016 i a l'acord signat entre ambdues parts, Esquerra Republicana de Catalunya aprovaria els comptes que se debatran dimecres".

Mostrar formulari de contacte