Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / ERC la Seu lamenta la pèrdua d'un ajut de la Diputació per a la xarxa d'aigua

ERC la Seu lamenta la pèrdua d'un ajut de la Diputació per a la xarxa d'aigua

El grup municipal critica que l'Ajuntament presentés fora de termini la petició per a una subvenció de 35.000 euros. L'equip de govern ha contactat amb l'ens provincial, que s'ha mostrat disposat a oferir-los novament la partida
Obres a la xarxa de clavegueram de la Seu (Arxiu)
29/11/2016 17:10

El grup municipal d'ERC a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha criticat la pèrdua d'un ajut de la Diputació de Lleida per a la xarxa d'aigua municipal pel fet d'haver-se presentat la sol·licitud "fora de termini". La subvenció ascendia a 35.000 euros.

Segons ha detallat la formació republicana, el consistori urgellenc havia presentat un projecte a la convocatòria d’ajuts de la Diputació per finançar inversions de millora de la gestió de l’aigua d’ús públic, per a les anualitats 2016, 2017, 2018 i 2019. Aquest pla consistia en la millora de la xarxa de distribució d’aigua potable tot substituint trams de canonades de fibrociment en diversos carrers de la ciutat. El cost total de l’actuació era de 43.731 euros, dels quals la Diputació n'havia d'aportar 35.000.

En un comunicat, ERC la Seu ha qualificat d'"inconcebible" que "un ajuntament com el de la Seu es deixi perdre aquesta quantitat de diners per una qüestió únicament de mala planificació i organització". El portaveu municipal d'Esquerra, Francesc Viaplana considera que “amb la quantitat de recursos tècnics i humans disponibles, i l’actual manca de recursos econòmics, no ens podem permetre aquestes errades que afecten d'una banda directament a les butxaques dels contribuents; i de l'altra, un greuge en serveis bàsics per a la població com és la xarxa d’aigua potable”.

Viaplana hi ha afegit que a la demarcació de Lleida "s’han desestimat només tres projectes: el de la Seu, el de Vall de Boí i el de Durro", i matisa que els altres dos ajuntaments "per capacitat logística i de treball no es poden comparar amb el de la Seu, el qual disposa de recursos humans propis per presentar aquests projectes en forma i termini correcte". ERC ha lamentat "profundament" aquesta "mala actuació" i emplaça a l’equip de govern "a ser més responsables amb l’adquisició de recursos econòmics externs".

Resposta de l'equip de govern

Des de l'equip de govern, el tinent d'alcalde d'Urbanisme, Jesús Fierro, ha reconegut l'errada en la presentació fora de termini i l'ha atribuït a "un error humà" a l'hora de planificar les dates en què calia lliurar la sol·licitud. Fierro ha lamentat la situació, que considera puntual, i ha assegurat que "tal com és fàcil d'imaginar, a cap administració no li agrada perdre un ajut".

Tanmateix, el portaveu del grup de CiU ha assegurat que l'alcalde, Albert Batalla, s'ha posat en contacte personalment amb el president de la Diputació, Joan Reñé, que ha acceptat les explicacions del consistori i s'ha compromès a "buscar una fórmula per tal que l'Ajuntament de la Seu pugui obtenir aquests recursos a fi i efecte que la inversió es pugui fer igualment, amb una subvenció diferent però amb els mateixos recursos".

En aquest sentit, Fierro s'ha mostrat convençut que disposaran d'aquesta partida per a les anualitats de 2017 i 2018, alhora que també la sol·licitaran per al 2019.

Mostrar formulari de contacte