Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / ERC porta al ple de la Seu la modificació d'estatuts de la Mancomunitat d'Escombraries

ERC porta al ple de la Seu la modificació d'estatuts de la Mancomunitat d'Escombraries

Miquel Caminal vol més capacitat de decisió per a la ciutat i que el president sigui un regidor urgellenc El grup republicà recorda que la fusió amb la mancomunitat sud pot comportar assumir deutes i renovació de material
Contenidors per al reciclatge
14/11/2011 17:19

El ple de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell té previst aprovar aquest vespre la modificació dels estatuts de la Mancomunitat de Recollida d’Escombraries de l’Urgellet. Així ho ha avançat el grup municipal d'ERC, que presenta una moció perquè la presidència de l'Assemblea General l’ostenti un regidor o regidora de la Seu.

El portaveu d’ERC, Miquel Caminal, justifica la petició en considerar que “els actuals estatuts no reflecteixen suficientment el pes que ha de tenir l’Ajuntament de la Seu d’Urgell en els òrgans de govern, d’acord amb la seva població i la importància de la seva aportació econòmica, que és al voltant del 80%”.

La moció també demana al govern municipal que “informi detalladament i per escrit a tots els grups municipals del procés, a dia d’avui, d’unificació de les dues mancomunitats". Alhora, sol.licita una còpia dels estudis tècnics i econòmics de la situació econòmica actual i de les conseqüències de la fusió. D’altra banda, es proposa que els vocals de la Mancomunitat informin cada tres mesos al Ple municipal dels acords adoptats.

Miquel Caminal recorda que la Mancomunitat de l'Alt Urgell sud té contret un deute d'uns 284.000€ amb la de l'Urgellet, i d'uns 800.000 € amb altres prestadors de serveis. A més a més, necessita renovar tot el material, contenidors, camions i maquinària.

Per això, el regidor republicà adverteix que una fusió comportaria "decisions complexes i no gens fàcils, i tal i com esta actualment constituïda l’assemblea gestora, l’Ajuntament de la Seu d'Urgell no té en cap cas, el poder de decisió equilibrat al percentatge de participació econòmica".

Mostrar formulari de contacte