Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / ERC presidirà el Consell Comarcal de l'Alta Ribagorça, amb un acord amb l'Agrupació Tothom i el PSC

ERC presidirà el Consell Comarcal de l'Alta Ribagorça, amb un acord amb l'Agrupació Tothom i el PSC

Albert Palacín, regidor de la Vall de Boí, serà el president de l'ens. El pacte engloba 13 dels 19 consellers de la nova legislatura

Acord per governar el Consell Comarcal de l'Alta Ribagorça
Acord per governar el Consell Comarcal de l'Alta Ribagorça
12/07/2023 12:20

Albert Palacín, regidor d'ERC a la Vall de Boí, serà el nou president del Consell Comarcal de l'Alta Ribagorça, fruit de l'acord de govern al qual ha arribat la formació republicana amb l'Agrupació Electoral Tothom i amb el PSC. Entre els tres partits sumaran una àmplia majoria, atès que representen 13 dels 19 consellers de la nova legislatura, d'acord amb el repartiment sorgit de les eleccions municipals.

Segons aquest pacte de governabilitat, al costat de Palacín, el cartipàs comptarà amb quatre vicepresidències, de les quals dos seran igualment per a ERC, mentre que n'hi haurà una per a Tothom i l'altra pel PSC. El Consell Comarcal també tindrà onze àrees de govern diferenciades, que inclouen promoció econòmica, comerç, habitatge, ramaderia i gestió forestal, serveis socials i igualtat, a més d'una "gran àrea" destinada al desenvolupament local per elaborar projectes comuns. Junts, que té els 6 consellers restants, romandrà a l'oposició.

L'Alta Ribagorça és la comarca amb menys municipis de Catalunya, atès que només té tres ajuntaments, i també la menys poblada, amb tot just 3.850 habitants fixos. A les recents eleccions municipals, l'Agrupació Electoral Tothom va ser la guanyadora al Pont de Suert, mentre que a la Vall de Boí va vèncer ERC. En tots dos casos, la victòria va ser per majoria simple, amb 5 regidors, i Junts va ser el segon grup més votat, amb 3 electes. A Vilaller, la formació Més -associada al PSC- va guanyar amb majoria absoluta, amb 4 dels 7 regidors d'aquest consistori, mentre que Junts en va obtenir 2; i ERC, 1.

Mostrar formulari de contacte