Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / ERC reclama la vertebració de l'Alt Pirineu i el desplegament de la Llei de Vegueries

ERC reclama la vertebració de l'Alt Pirineu i el desplegament de la Llei de Vegueries

Els candidats pirinencs de la formació republicana, entre els quals Francesc Viaplana i Carme Lostao, s'han trobat al port del Cantó, centre geogràfic de la regió, per reivindicar una circumscripció pròpia

Els candidats pirinencs d'ERC, al port del Cantó
Els candidats pirinencs d'ERC, al port del Cantó
29/11/2017 17:45

ERC reivindica que la vegueria de l'Alt Pirineu i Aran es desplegui i desenvolupi a tots els efectes. Per això, aquest cap de setmana passat vuit dels deu candidats d'aquest territori que formen part de les llistes republicanes per a les eleccions del 21 de desembre vinent han dut a terme una trobada al port del Cantó. 

Segons han explicat ells mateixos, el lloc ha estat escollit "pel seu simbolisme a nivell pirinenc", atès que "d'una banda, marca el canvi de comarca entre l’Alt Urgell i el Pallars Sobirà" i de l'altra "és el centre geogràfic de la vegueria". A més a més, al lloc on es feia la reunió hi ha el poble de Rubió que, amb 10 habitants, és el nucli de població situat a més altitud de Catalunya.

De cara a aquesta campanya, els candidats d'ERC han volgut subratllar la prioritat de "mostrar la identitat pròpia del territori pirinenc" i reclamar així "la necessitat del desplegament de la Llei de Vegueries, aprovada l’any 2010 pel Parlament de Catalunya". En aquest sentit, el col·lectiu lamenta que "actualment el territori pirinenc, i els seus representants, estan dividits en dues circumscripcions electorals, Lleida i Girona", cosa que, indiquen "fa impossible que, els pirinencs i pirinenques puguin votar a tots els seus representants".

A la trobada també s'ha volgut posar de manifest que Esquerra Republicana "és la formació que presenta més candidats del territori pirinenc en aquestes eleccions, amb un total de 10 i amb representació de totes les comarques i de l’Aran" per "mostrar la transversalitat i vertebració del territori".

En aquest sentit, un dels candidats pirinencs amb més opcions de ser escollit diputat és el regidor urgellenc Francesc Viaplana, que serà el número 4 per Lleida. També hi apareix com a suplent la regidora olianesa Carme Lostao. Per la Cerdanya, dins de la llista de Girona, la puigcerdanesa Judit Calveras va de número 6 i també hi figura l'alcalde de Llívia, Elies Nova. Pel Pallars Sobirà són candidats Ramon Villuendas i Raimon Monterde; del Pallars Jussà, Rosa Amorós i M. Pilar Cases; de l'Alta Ribagorça, Anna Moreno, i de l'Aran, Hug de la Rosa.

Mostrar formulari de contacte