Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Ernest Maragall assegura que la crisi no afectarà els nous projectes educatius de la Seu

Ernest Maragall assegura que la crisi no afectarà els nous projectes educatius de la Seu

El departament d'Educació té pendent la construcció de la nova escola 'La Valira' i el segon institut El conseller ha inaugurat aquest dijous el 5è Congrés d'Educació i Entorn a la Catedral de Santa Maria

Congrés d'Educació i Entorn - Inauguració 2010
Congrés d'Educació i Entorn - Inauguració 2010
20/05/2010 20:38

El conseller d'Educació, Ernest Maragall, ha garantit aquest dijous la construcció de la nova escola 'La Valira' i la voluntat del Govern català per tirar endavant el segon institut de la Seu d'Urgell. Maragall ha deslligat aquests projectes del context econòmic de crisi i els ha avalat "tenint en compte que des de la Generalitat es vol continuar donant resposta a les necessitats educatives bàsiques". Tanmateix, el conseller alerta que a l'hora de plantejar aquests nous equipaments "s'haurà de debatre les característiques demogràfiques i dimensionar-los, però en cap cas renunciar-hi". 

Maragall ha fet aquestes declaracions en roda de premsa just abans de la inauguració del cinquè Congrés d'Educació i Entorn de la Seu, que ha assenyalat que es troba "plenament consolidat". En el certamen hi ha 300 inscrits i s'hi presentaran 70 experiències relacionades amb la temàtica de l'aprenentatge i la participació, "conceptes mútuament enriquidors".

El conseller català considera imprescindible el debat educatiu "en un moment en què cal formar-se per afrontar amb garanties el futur de Catalunya". En aquest sentit, ha remarcat que la retallada anunciada pel Govern "no haurà d'afectar en cap cas el ciutadà".

Maragall ha insistit que "la tisorada" en els pressupostos no perjudicarà a les Zones d'Escolarització Rural (ZER), que tindran a partir de l'any que ve coberta la sisena hora. En un altre ordre de coses, el conseller d'Educació també ha dit que les consultes sobre la política educativa del Govern, que s'estan duent a terme a diferents centres escolars, "no tenen significació" més enllà del que representa com a iniciativa dels estaments sindicals que les realitzen. I ha afegit que "no té res a veure" amb cap procés democràtic general que és el que hauria de caracteritzar aquest tipus de consulta.

Acte inaugural

La conferència inaugural del 5è Congrés d'Educació i Entorn, que s'ha fet a la Catedral de la Seu d'Urgell, ha anat a càrrec del professor del Departament de Filosofia de la Universitat de Saragossa, Daniel Innerarity, que ha parlat de l'aprenentatge en la societat del coneixement. El ponent ha estat precedit per la presentació del conseller Maragall, acompanyat per l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla; i el president del Consell Comarcal, Jesús Fierro; a més de mossèn Antoni Cagigós, degà de la Catedral.

Batalla s'ha mostrat satisfet pel fet que la Seu aculli un any més un Congrés de renom i ha destacat l'aposta per l'educació del consistori urgellenc.

Mostrar formulari de contacte