Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Es constitueix l’Associació de Comerciants i Restauradors d’Organyà

Es constitueix l’Associació de Comerciants i Restauradors d’Organyà

Una trentena de professionals s’organitzen per participar en la promoció del municipi. Entre els socis fundadors hi ha representats de gairebé tots els sectors econòmics del municipi

Constitució de l'Associació de Comerciants i Restauradors d'Organyà
Constitució de l'Associació de Comerciants i Restauradors d'Organyà
11/03/2016 14:20

Aquest dijous s’ha constituït oficialment l'Associació de Comerciants i Restauradors d'Organyà (ACRO), entitat sense ànim de lucre que té com a objectiu prioritari donar a conèixer els atractius del municipi i les diverses activitats que s’hi realitzen. En el moment de la seva creació compta ja amb una trentena de socis, una xifra que els promotors de la iniciativa preveuen anar incrementant progressivament a curt i mitjà termini.

Entre els socis fundadors hi ha representats de gairebé tots els sectors econòmics del municipi, ja que, a més de restauradors i comerciants, també formen part de l’associació professionals de tallers de reparació d’automòbils, de perruqueries i centres d’estètica i de l’estació de servei, entre altres. Aquesta composició de l’entitat és indicativa del seu caràcter plural i obert a tothom.

La primera junta directiva de l’associació està encapçalada per Eva Margalef (Hotel Dom) com a presidenta, Paula Martínez (Art Teler) en qualitat de secretària, Àlex de la Cruz (Alberg Santa Fe) com a tresorer i David Escofet (Restaurant El Portal) que n’és vocal.

“Volem treballar per tal de tenir una dinàmica de treball en equip, que faciliti el poder donar més divulgació a les accions que es puguin organitzar”, ha manifestat Eva Margalef. La presidenta de l’associació ha avançat que l’acció més immediata serà la participació a la Fira Escapades, que se celebrarà a Barcelona els dies 5 i 6 de maig.

L’ACRO es proposa emprendre diverses accions de promoció d’Organyà, com ara caps de setmana gastronòmics, d’escalada, de cicloturisme i de running. Es planteja també ajudar a desencallar alguns projectes ja endegats però que actualment es troben en stand by, com seria el cas de la senyalització de rutes a peu i en BTT i la reparació i reobertura de la via ferrata Regina.

Altres idees que l’associació té sobre la taula són la promoció de l’enoturisme, trobades de vehicles 4x4, caps de setmana "Producte km 0 embotits d'Organyà", propostes culturals, de coneixement i respecte del medi i activitats d'aventura com el descens de barrancs o el parapent. Tal com diu Eva Margalef, “bàsicament pretenem que vagi prenent força una idea: Vine a Organyà, perquè Organyà es mou!! Propostes per a tothom durant tot l'any!“

La nova associació vol col·laborar igualment en aquelles accions ja programades i que es realitzen des de l'administració local, comarcal o provincial i les que organitzen altres associacions o entitats de la zona. “Estem encara en una fase inicial i hem d’acabar de definir aquestes propostes i d’altres que els nous socis puguin aportar”, ha indicat la presidenta de l’ACRO.

Mostrar formulari de contacte