Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Es constitueix la Comissió Territorial del Consell del Taxi a l'Alt Pirineu i Aran

Es constitueix la Comissió Territorial del Consell del Taxi a l'Alt Pirineu i Aran

La delegació serà a Talarn. L'ens regula la concessió o revocació de llicències de taxi, entre d'altres funcions
23/07/2007 12:16

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques ha constituït la Comissió Territorial del Consell del Taxi a l’Alt Pirineu i Aran. L'acte es va fer a Talarn, població pallaresa que acollirà aquesta delegació.

El Consell del Taxi l’integren representants de la Generalitat, les entitats locals, sindicats, associacions de consumidors i usuaris i una important representació del sector, mitjançant les associacions. És l’òrgan de consulta i assessorament de la Generalitat en matèria de taxi.

Les Comissions són integrades per 14 vocals i presidides pel director general del Transport Terrestre, Manel Villalante , o la persona en què  delegui. Els representants del sector designen al seu torn els representants al Ple del Consell.

La funció més destacada que tindrà la comissió és l’atorgament o revocació de llicències de taxi. També preveu l’establiment de les àrees territorials de prestació conjunta i la presentació de propostes de caràcter general per l’ordenació del sector.

Amb la constitució de les Comissions Territorials, culmina el procés de creació d’aquest organisme, que a partir d'ara tindrà un paper mot destacat en la regulació d’aquesta activitat, que agrupa més de 14.000 professionals arreu de Catalunya.

Al Pirineu, la realitat del taxi és diferent de la resta del país, ja que hi tenen més importància els serveis personalitzats i les rutes per camins de muntanya, en comptes dels desplaçaments per dins de zones urbanes. Per això, el perfil del taxista pirinenc és més polivalent.

Durant aquests dies també es constitueixen les comissions territorials de Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona i les Terres de l'Ebre. L'única regió que de moment no tindrà aquest ens és la Catalunya Central.

Mostrar formulari de contacte