Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Es constitueix l'Assemblea Territorial de Dones de l'Alt Pirineu i Aran

Es constitueix l'Assemblea Territorial de Dones de l'Alt Pirineu i Aran

La presidenta de l'ICD, Marta Selva, presidirà la primera reunió aquest dijous a Talarn
30/05/2007 16:31

La presidenta de l’Institut Català de les Dones, Marta Selva, presidirà demà dijous a la tarda una reunió del Consell Nacional de Dones de Catalunya en el transcurs de qual es constituirà l’Assemblea Territorial de Dones de l’Alt Pirineu i Aran.

L’acte, que tindrà lloc a la Sala d’Actes de la Delegació del Govern de l’Alt Pirineu i Aran, a Talarn, comptarà amb la participació de representants de les entitats de dones d’aquest territori.

Les Assemblees Territorials de Dones de Catalunya (ATDC) del Consell Nacional català sorgeixen de la voluntat de plantejar la participació tenint en compte la diversitat territorial i fer possible que els grups i entitats de dones de tot Catalunya tinguin l'oportunitat de conèixer, proposar i intercanviar experiències entre elles i l'Institut Català de les Dones. Aquesta Assemblea se suma a les ja creades a Girona, Tarragona i Terres de l'Ebre i Lleida.

El Consell Nacional de Dones de Catalunya (CNDC) és un òrgan participatiu i consultiu de l'ICD, organisme adscrit al Departament d’Acció Social i Ciutadania, que l’any 2004 va obrir un nou procés participatiu de la xarxa associativa femenina catalana. A través d’aquest organisme les entitats de dones esdevenen interlocutores de les polítiques de dones que realitza el Govern i que es troben recollides en el  Pla d’acció i desenvolupament 2005-2007. Actualment formen part del CNDC un total de 280 entitats de Catalunya.

Les ATDC agrupen representants de les agrupacions de dones existents a les associacions, els consells comarcals, les entitats, les universitats, els departaments dels sindicats i les secretaries dels partits polítics.

Les competències de les ATDC són incentivar el treball en xarxa de les diferents iniciatives sorgides en cada àmbit territorial, participar dels debats, campanyes i consultes, canalitzar les propostes, demandes i necessitats femenines del territori cap a la Comissió Permanent i totes aquelles altres qüestions d'interès per a les dones de cada territori.

Mostrar formulari de contacte