Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Es constitueix l'Associació de Famílies Monoparentals de l'Alt Urgell

Es constitueix l'Associació de Famílies Monoparentals de l'Alt Urgell

El dia 14 de juliol se’n farà la presentació pública
Consell Comarcal de l'Alt Urgell
29/06/2007 14:00

El pròxim 14 de juliol es presentarà públicament a la Seu d’Urgell l’Associació de Famílies Monoparentals de l’Alt Urgell, que s’acaba de constituir amb la finalitat prioritària de donar suport integral a aquests nuclis familiars. L’associació alturgellenca és una de les primeres d’aquestes característiques que es crea a Catalunya, després de les de Barcelona, Manresa, Sabadell i Sant Cugat del Vallès. Totes cinc entitats s’han agrupat en la Federació de Famílies Monoparentals de Catalunya, la qual és alhora membre fundadora de la Xarxa Europea de Famíles Monoparentals, ENOS en les sigles en anglès. Justament la presidenta de la federació catalana, Sònia Bardají, serà present a l’acte de presentació de l’associació de l’Alt Urgell.

La creació de l’Associació de Famílies Monoparentals de l’Alt Urgell ha estat possible per l’interès d’un grup de dones de la comarca que s’han adonat de la importància de treballar conjuntament per tal d’assolir tot un seguit d’objectius, entre els quals hi ha la conciliació de la vida laboral amb la familiar, la consecució de drets, el foment de les polítiques socials i la sensibilitació social respecte al col•lectiu, entre d’altres. Per a la seva constitució en associació, aquest grup ha comptat amb l’assessorament i la col•laboració de la responsable del Pla per a la Igualtat d’Oportunitats, depenent del Consell Comarcal.

Les promotores de l’associació entenen que les famílies monoparentals han de reivindicar drets com ara les beques de menjador i de llibres escolars, la prioritat d’accés a les escoles bressol, els ajuts a l’habitatge i els transports públics o les millores fiscals. Tot plegat, amb l’objectiu d’evitar que les famílies monoparentals siguin sinònim de feminització de la pobresa.

Mostrar formulari de contacte