Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Es manté la prelaerta del pla Infocat pel risc d'incendi forestal

Es manté la prelaerta del pla Infocat pel risc d'incendi forestal

La Direcció General de Protecció Civil justifica l'avís pel vent i la manca d'humitat Entre les comarques afectades hi ha l'Alt Urgell, l'Alta Ribagorça, la Cerdanya, el Pallars Jussà i el Pallars Sobirà

Mapa risc d'incendis 08.2012
Mapa risc d'incendis 08.2012
06/03/2012 10:18

La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) manté la prealerta del Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya INFOCAT. Segons el Cos d’Agents Rurals, aquesta situació de prealerta va lligada a factors com les previsions de risc per vent, les baixes humitats i l’estat de sequera de la vegetació, que segurament es mantindrà durant els propers dies.

Les comarques més afectades pel risc d’incendi a l'Alt Pirineu són l'Alt Urgell, l'Alta Ribagorça, la Cerdanya, el Pallars Jussà i el Pallars Sobirà. A la resta de Catalunya, també tenen risc alt d'incendis l'Alt Camp, l'Alt Empordà, l'Alt Penedès, el Bages, el Baix Camp, el Baix Ebre, el Baix Empordà, el Baix Penedès, el Berguedà, la Conca de Barberà, el Montsià, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, el Priorat, la Ribera d’Ebre, el Ripollès, el Solsonès, el Tarragonès i la Terra Alta.

Els Bombers de la Generalitat, donades les previsions existents, han establert un dispositiu de reforç per afrontar la situació de risc d’incendi forestal. Així mateix, recorden un seguit de mesures preventives, com no llençar burilles o llumins des del cotxe (encara que semblin apagats) i evitar realitzar qualsevol activitat que generi un risc d’incendi. Així mateix, cal trucar el telèfon d’emergències 112 si es divisa alguna columna de fum.

Mesures extraordinàries de prevenció d'incendis

La DGPC recorda que des del 15 de febrer està vigent la resolució de la Direcció General del Medi Natural i Biodiversitat del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural que estableix mesures extraordinàries de prevenció d'incendis forestals en 39 comarques (totes excepte el Pla d’Urgell i la Val d’Aran).

Entre aquestes mesures està la prohibició d’encendre cap tipus de foc, inclosa la utilització de fogons de gas, barbacoes de qualsevol mena o similar, en els terrenys forestals estiguin o no poblats d’espècies arbòries i a la franja de 500 metres que els envolta.

També queda prohibit cremar rostolls, fer focs d’esbarjo, fer foc per a activitats relacionades amb l’apicultura, llençar coets, globus, focs d’artifici o altres artefactes que continguin foc, i la utilització de bufadors o similars en obres realitzades en vies de comunicació que travessin terrenys forestals.

Mostrar formulari de contacte