Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Es normalitza el trànsit al Pirineu després de la nevada

Es normalitza el trànsit al Pirineu després de la nevada

A les principals vies, aquest dijous ja només calen cadenes al port de la Bonaigua i a la collada de Toses; i a Andorra, a la CG-2 a partir de Canillo. A la Seu, l'episodi de neu ha estat el més abundant des de l'any 2011

Neteja dels carrers a la Seu després de la nevada (01.03.18)
Neteja dels carrers a la Seu després de la nevada (01.03.18)
01/03/2018 10:55

La situació de les carreteres al Pirineu ha millorat ràpidament aquest dijous, després de l'acció de les màquines llevaneu i l'arribada de la pluja a cotes baixes.

Segons ha informat el Servei Català de Trànsit, pel que fa a les vies principals, a l'Alt Pirineu aquest matí ja només calien cadenes a l'N-260 al punt més alt de la collada de Toses -en un tram de 3 km- i a la C-28 al port de la Bonaigua, entre els quilòmetres 41 i 49. Al Berguedà, estan tallades les carreteres d'accés a Coll de Pal (BV-4024) i a Castellar de n'Hug (BV-4031).

Pel que fa a Andorra, després d'un dimecres complicat amb neu a tot el país, avui l'Agència de Mobilitat informa que ja es pot circular amb normalitat a bona part de la xarxa viària i que només és necessari l'ús d'equipaments especials a la CG-2, a partir de Canillo i per accedir al port d'Envalira. Pel que fa a la connexió amb França pel Pas de la Casa, s'hi ha suspès la circulació de camions de més de 19 tones.

40 operaris i quatre màquines a la Seu

Mentrestant, a la Seu d'Urgell, l'Ajuntament continua amb la neteja dels carrers després d'una nevada que, tal com ha subratllat el consistori, ha estat la més abundant des de l'any 2011 i ha deixat gruixos de més de 20 centímetres a la ciutat. En les tasques de retirada hi estan treballant 10 membres de la brigada d'obres, 13 de jardineria i 7 de neteja, amb el suport de 5 treballadors del Consell Comarcal de l'Alt Urgell, 5 més d'Integra Pirineus, 3 màquines retroexcavadores i un vehicle amb pala. En total, 40 operaris i quatre màquines.

Des de l'Ajuntament han demanat que si algun veí vol comunicat alguna incidència remarcable relacionada amb la neu, truqui al telèfon de l'OAC (973350010) o bé al de la Policia Municipal (973350426). Alhora, s'ha demanat novament col·laboració veïnal tot recordant el deure ciutadà de netejar el tram de vorera corresponent de cada casa o bloc de pisos, per tal de facilitar la circulació a peu, especialment per a la gent gran.

Mostrar formulari de contacte