Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Es posa en funcionament el nou passaport andorrà

Es posa en funcionament el nou passaport andorrà

El document identificatiu, que es presenta com el més segur del món, incorpora noves mesures de seguretat i no es pot falsificar
Nou passaport andorrà (Foto: Govern d'Andorra)
06/02/2017 20:18

La secretària d’Estat de Justícia i Interior d'Andorra, Ester Molné; el secretari d’Estat d’Administració Pública, Antoni Rodríguez, i la directora comercial de la zona Europa de l’empresa Oberthur Technologies, Véronique Ménard, han presentat aquest dilluns públicament el nou passaport andorrà. Es tracta d'un document biomètric de tercera generació, que s'ha fet necessari arran de l'entrada en vigor de les noves mesures de seguretat en el xip dels passaports per als països de la Unió Europea.

Molné ha indicat que el nou document incorpora, en la pàgina de dades personals, una impressió amb làser i color sobre una base de policarbonat que permet la gravació de la fotografia en color, i que garanteix una millor conservació d’aquesta pàgina. A més, s’incorpora un xip i la pàgina es divideix en dues zones, una d’inspecció visual i l’altra de lectura automàtica.

Pel que fa al número del passaport, els nous documents disposen del número de passaport, que variarà amb cada emissió de nou document per a un mateix titular, i que serà el número que s’haurà de fer servir per viatjar. Per a la resta de tràmits es conserva el número d’identificació personal que ja constava en els anteriors passaports.

Així, a partir d’aquest dilluns tots els passaports renovats comptaran amb les noves característiques, però el passaport actual segueix vigent fins a la seva data de caducitat.

Cita prèvia per a les renovacions

Pel que fa als tràmits per renovar el document, Antoni Rodríguez ha anunciat que des d’aquest mateix dilluns també està en marxa el nou sistema de cita prèvia, que serà vàlid per a la renovació del passaport i del carnet de conduir. Així, les persones que vulguin renovar el passaport amb cita prèvia es podran endur el nou document en només 30 minuts.

Per fer la renovació només hauran de portar el document antic i fer-se la fotografia a les màquines disponibles a Tràmits o als comuns. En el mateix moment se’ls prendran les empremtes per poder generar el nou passaport.

Sense falsificacions

La directora comercial de la zona Europa de l’empresa Oberthur Technologies (que ha encapçalat el projecte), Véronique Ménard, ha explicat que la nova tecnologia incorporada fa que Andorra disposi del passaport més segur del món, que "no permet falsificacions i garanteix una seguretat total". Ha indicat que actualment s’està treballant per implementar aquest passaport d’alt nivell en altres països, però que de moment només el disposa el Principat.

Mostrar formulari de contacte