Es posa en marxa el bicibús a la Seu d'Urgell
La iniciativa, a càrrec de l'Associació de Famílies d'Alumnes de l'Escola Pau Claris i el suport de l'Ajuntament urgellenc, ha comptat amb la participació d'una cinquantena d'infants de 3 a 12 anys. Hi ha tres rutes establertes des de diferents punts del municipi
L'Associació de Famílies d'Alumnes (AFA) de l'Escola Pau Claris, amb l’impuls i el suport de l’Àrea d’Educació de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell en el marc del Pla Educatiu d’Entorn, ha posat en marxa aquest divendres un bicibús, que compta amb tres rutes i una distància total de 4,6 quilòmetres. En la primera jornada de la iniciativa, que ha inclòs onze parades, hi han pres part una cinquantena d'infants de 3 a 12 anys, identificats amb armilles i acompanyats per una vintena d'adults.
La ruta groga ha sortit des de la plaça de Bisbes Prínceps/plaça d'Europa i ha continuat amb parades a la plaça de Joan Sansa/carrer de la Germandat de Sant Sebastià i la plaça de Lleteries/carrer de la Regència d'Urgell. Pel que fa a la ruta vermella, el punt d'inici ha estat el carrer de Guillem de Plandolit, amb punts de recollida a la plaça del Codina i la plaça de Catalunya/carrer de Sant Josep de Calassanç. Finalment, la ruta blava ha començat al barri de Sant Pere i els ciclistes s'han anat aturant al barri de Sant Antoni, la plaça de les Homilies/carrer de Maria Aurèlia Capmany i el carrer del Vescomtat de Castellbò.
El bicibús s’emmarca en els objectius del Pla de Mobilitat i del Projecte de Camins Escolars de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell que treballa per una ciutat per a les persones a través de diverses accions per aconseguir que esdevingui inclusiva, cohesionada, sostenible, segura, saludable i accessible, i concretament perquè tingui uns entorns escolars segurs i saludables.
Prova pilot
El bicibús de l’Escola Pau Claris és una prova pilot que funcionarà cada divendres, a la qual es vol que se sumin més centres educatius de la ciutat. La proposta es planteja tenint en compte que pot tenir molts beneficis per als joves, com l'increment de la seva percepció de seguretat, la millora de l'autonomia i el fet d'aprendre a circular correctament pel municipi. L'organització també defensa que anar en bicicleta permet deixar aparcats els cotxes, fet que significa menys contaminació, menys soroll i més seguretat als carrers. Finalment, l’ús de la bicicleta pot ajudar a combatre el sedentarisme i l’obesitat, augmentant el benestar emocional i l'autoestima dels infants.