Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Obre el nou supermercat Aldi a la Seu d'Urgell

Obre el nou supermercat Aldi a la Seu d'Urgell

La nova botiga, que compta amb més de 1.000 metres quadrats i 17 treballadors, s'ubica a l'entrada est de la capital de l'Alt Urgell, a tocar de l'N-260. A la zona també s'hi ha construït un altre establiment comercial i s'hi ha de fer el nou hospital comarcal. L'UBSU demana a l'Ajuntament urgellenc que faci costat al petit comerç

Nou supermercat Aldi a la Seu d'Urgell
Nou supermercat Aldi a la Seu d'Urgell
10/07/2024 14:05

Aldi ha obert aquest dimecres el seu nou supermercat a la Seu d'Urgell. La botiga està ubicada al carrer de l'Alt Pirineu, número 4, a tocar de la carretera N-260, a l'entrada est de la ciutat. Compta amb més de 1.000 metres quadrats de sala de vendes i un equip de 17 treballadors i treballadores.

Bona part dels productes -el 86%- són de les marques pròpies de l'empresa i el 80% són d'origen estatal, tot treballant amb productors del país. Jordi Filiberto, responsable d'Expansió d'Aldi a la zona, ha remarcat durant l'acte d'inauguració que la voluntat és "continuar acostant la nostra opció de compra al màxim nombre de famílies i oferir-los vies d'estalvi en productes bàsics i essencials”. I ha afegit: “Catalunya i la demarcació de Lleida són territoris estratègics per a nosaltres, on volem continuar creixent i generant ocupació de qualitat allí on siguem presents”.

L'empresa també ha destacat que s'ofereix des del primer dia el servei de tax free per als clients andorrans. En pagar el total de les seves compres, incloent-hi l'IVA, es pot sol·licitar la devolució completa de l'IVA en travessar la frontera, rebent el reemborsament en la seva targeta sense necessitat de tornar a la botiga al cap d'uns dies. 

En total, Aldi té 440 botigues a Espanya, amb més de 7 milions de clients. A nivell més general, el grup és una de les cadenes d'alimentació més grans del món i és present en vuit estats de la Unió Europea, amb una plantilla total de 91.000 empleats.

Recepció de les obres

La inauguració de l'establiment comercial, que en principi estava prevista el 18 de juny, es va posposar per enllestir amb el tràmit de recepció de les obres a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell. Segons ha indicat Jordi Filiberto, el canvi de data ha permès una sèrie de millores a l'hora d'obrir portes.

El sector SUD-1 de la Seu d'Urgell

El nou supermercat Aldi s'ubica al sector SUD-1 de la Seu d'Urgell, on es va contemplar la possibilitat de desenvolupar-hi equipaments privats d'activitats terciària, concretament amb una parcel·la d'11.600 m2 i una altra de 6.500 m2, situades entre els barris del Poble Sec i Sant Antoni. Aquesta zona urbanística també inclou un espai de 13.000 metres quadrats per a equipaments, en els quals està previst que el Departament de Salut hi construeixi el nou hospital comarcal. Així mateix, a finals de mes s'hi obrirà una altra superfície comercial de Bon Preu-Esclat, que també comptarà amb una benzinera i un espai de menjar preparat.

El comerç local, a l'expectativa de l'evolució comercial dels grans establiments

En relació amb l'obertura de la primera de les dues grans superfícies a l'entrada l'est de la ciutat, la Unió de Botiguers de la Seu d'Urgell (UBSU) desconeix com afectarà les petites botigues. La secretària de l'entitat, Rosa Ginesta, ha expressat el desig "que la guerra comercial sigui només entre les grans cadenes i que passi la novetat en un parell de mesos". Tanmateix, en aquest context de canvi, l'UBSU demana a l'Ajuntament urgellenc que els doni suport. "El comerç de proximitat requereix bons aparcaments, facilitats perquè la gent pugui estacionar també al centre de la ciutat i perquè pugui comprar amb tranquil·litat; i vetllarem perquè així sigui", ha remarcat Ginesta.

D'altra banda, els comerciants posen com a línia vermella l'enllaç amb autobús des del centre urbà fins a la zona est. "En cap cas ho admetríem", ha reblat amb contundència Ginesta, fent referència a la col·locació de dues marquesines que estaven incloses en les obres d'urbanització però que no es volen utilitzar a priori ni per part dels supermercats ni per part del consistori de la Seu d'Urgell.

Per fer front als nous establiments, la Unió de Botiguers aposta per continuar innovant i dur a terme activitats per fer visible la seva oferta comercial.

Mostrar formulari de contacte