Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Es posa en marxa el transport escolar comarcal

Es posa en marxa el transport escolar comarcal

Setze línies porten 385 alumnes als centres d’ensenyament de l’Alt Urgell Aquest dilluns també ha reprès l'activitat la cuina de l'IES Joan Brudieu

Autobús escolar
Autobús escolar
14/09/2009 14:28

El servei de transport escolar de l’Alt Urgel s’ha posat avui en marxa, coincidint amb l’inici del curs 2009-2010, amb total normalitat. Són 385 els alumnes de primària i secundària que enguany fan ús d’aquest servei, que coordina i gestiona el Consell Comarcal. A aquests alumnes s’han d’afegir uns altres 59 que reben l’Ajut Individual de Desplaçament (AID). Es tracta de nens i nenes de poblacions per on no passa cap línia de transport escolar i que són portats amb el vehicle familiar fins a un punt d’enllaç d’autocar o directament al centre on estudien.

Els vehicles del transport escolar surten cada matí de 16 punts diferents de la comarca i fan parada a més de 60 nuclis de població. Després de recórrer, en total, més de 850 quilòmetres, deixen els alumnes en els diversos centres de destinació, que són el col•legi Sant Jordi i l’IES Aubenç d’Oliana, el col•legi Miret i Sans d’Organyà, el col•legi de Tuixén i els col•legis Albert Vives, Pau Claris i La Salle i l’IES Joan Brudieu de la Seu d’Urgell. El transport escolar de l’Alt Urgell per al curs 2009-2010 tindrà un cost de 765.000 euros.

La distribució dels alumnes usuaris del transport escolar, per línies, és la següent:

Argestues - 12 alumnes
Bescaran - 15 alumnes
Cabó - 11 alumnes
Torrent de Casanoves - 4 alumnes
Calbinyà - 25 alumnes
Castellbò - 47 alumnes
Civís - 17 alumnes
La Parròquia d’Hortó - 26 alumnes
Lles de Cerdanya - 52 alumnes
Montanissell - 91 alumnes
Ossera - 8 alumnes
La Penella - 40 alumnes
Prullans - 9 alumnes
Toloriu - 4 alumnes
Tuixent - 10 alumnes
Vilanova de Banat - 14 alumnes
Total: 385 alumnes

D’altra banda, avui també ha reprès la seva activitat la cuina de l’IES Joan Brudieu de la Seu d’Urgell, gestionada pel Consell Comarcal a través de l’empresa pública IAUSA i que dóna servei als centres escolars Pau Claris, La Grandalla, Els Minairons, Taller Claror, Castellciutat, Els Agols de Montferrer i Arnau Mir del Pla de Sant Tirs, a més del mateix institut de secundària de la Seu. Als alumnes que es desplacen amb el transport escolar se’ls subvenciona al 100 % el cost del dinar, la qual cosa representa una aportació pública de 557.000 euros en total.

Mostrar formulari de contacte