Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Es posa en marxa la 6a edició a l'Alt Urgell del programa Joves per l’Ocupació

Es posa en marxa la 6a edició a l'Alt Urgell del programa Joves per l’Ocupació

L'objectiu és que una trentena de nois i noies puguin inserir-se en el mercat laboral en els sectors forestal i d’hostaleria. Aquest dilluns s’han lliurat els certificats de la formació als estudiants del programa anterior.

Presentació del programa Joves per l'Ocupació (Foto: CCAU)
Presentació del programa Joves per l'Ocupació (Foto: CCAU)
14/02/2017 08:30

L’Alt Urgell ha iniciat aquest dilluns una nova edició del programa Joves per l’Ocupació, que permetrà formar 30 nois i noies d’edats compreses entre els 16 i els 25 anys amb l’objectiu que puguin inserir-se en el mercat laboral en els sectors forestal i d’hostaleria. Aquest projecte està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, el Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social i el Fons Social Europeu en el marc de la Iniciativa d’Ocupació Juvenil.

L’obertura del nou programa formatiu ha comptat amb la presència del president del Consell Comarcal, Jesús Fierro, i de la directora de l’Oficina de Treball de la Seu d’Urgell, Elisa Farré. També han estat presents els professors i els tècnics del programa. El professorat escollit, la majoria del qual són professionals en actiu, permet que s’aprofundeixi en la vessant més pràctica de la formació. A l’acte hi han assistit els joves que inicien la seva formació i també els que la van completar l’any passat, els quals han rebut el diploma acreditatiu.

Als joves inscrits se’ls facilitarà orientació professional, obtenció del títol d'ESO, aprenentatge d’una professió, pràctiques en empreses i la possibilitat d'accedir a un contracte laboral de sis mesos. La formació constarà d’un total de 300 hores, enguany amb un augment del temps destinat a continguts pràctics, que es desenvoluparan al complex La Murga en el cas de l’hostaleria i a Casa en Coll, del Parc Natural del Cadí-Moixeró, pel que fa al mòdul forestal.

Des del 2011 el Consell Comarcal de l’Alt Urgell fomenta la formació i l’experiència pràctica de persones joves desocupades i amb baixa qualificació d’entre 16 i 25 anys, a través de programes del Servei d’Ocupació de Catalunya com el Joves per l’Ocupació i el Suma’t. Dels 30 joves que van participar en l’anterior edició del programa, el 70% han formalitzat un contracte laboral i, d’aquests, el 70% ho han fet mitjançant les contractacions subvencionades pel programa.

Mostrar formulari de contacte