Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Es presenta a institucions i empreses el projecte Pirineu Tech Mountain i l’Associació La Seu Tech City

Es presenta a institucions i empreses el projecte Pirineu Tech Mountain i l’Associació La Seu Tech City

L'acte, que s'ha dut a terme aquest divendres al Centre Empresarial i Tecnològic de l’Alt Pirineu de la Seu d’Urgell, ha reunit prop de 50 representants empresarials i d’institucions
Presentació del hub tecnològic de la Seu d'Urgell
25/02/2022 15:10

El Centre Empresarial i Tecnològic de l’Alt Pirineu (CETAP) de la Seu d’Urgell ha acollit aquest divendres la presentació en societat del projecte Pirineu Tech Mountain, així com la seva associació La Seu Tech City. L’acte, convocat per la comissió impulsora d’aquest projecte, que lideren l’Ajuntament de la Seu d’Urgell i La Salle-Universitat Ramon Llull, ha reunit prop de quaranta empreses -tant de la comarca de l’Alt Urgell com de la resta del Pirineu i d’altres zones del país- i una desena d’institucions, que han volgut conèixer de primera mà la creació d’un espai destinat al desenvolupament tecnològic (hub tecnològic) aplicat a les activitats que es porten a terme en zones rurals i de muntanya.

L’alcalde de la Seu d’Urgell, Francesc Viaplana, ha donat la benvinguda als assistents i ha explicat que es vol impulsar aquest projecte en col·laboració amb altres institucions públiques i privades de casa nostra, "com a resposta des de la societat rural del Pirineu al procés de transformació tecnològica que viu la societat, i com un nou motor econòmic i social del nostre territori”. Viaplana ha subratllat la importància de la iniciativa per la nostra ciutat “per poder retenir talent jove i alhora atreure’n de fora”.

L’acte ha comptat amb la intervenció de Josep Miquel Piqué, president executiu de La Salle Technova Barcelona-Universitat Ramon Llull, que ha explicat la importància dels centres d’innovació com a motors de transformació urbanística, econòmica i social. Per la seva part, Jordi Fàbrega, vicealcalde de la Seu d’Urgell, ha presentat el contingut del Pirineu Tech Mountain. “Aquest projecte pretén donar resposta tecnològica a les empreses que treballen amb activitats rurals i de muntanya, tot creant un ecosistema de talent que permeti el creixement creant sinergies entres totes elles”, ha afirmat.

També s’ha informat als assistents de la recent aprovació dels estatuts de l’Associació La Seu Tech City, que serà la promotora de la proposta. L'entitat es farà càrrec de la governança del hub tecnològic, que a finals del pròxim mes de març o principis d’abril es constituirà formalment per tal que es pugui realitzar la inscripció de socis i celebrar la primera assemblea general.

Pirineu Tech Mountain

El hub tecnològic, que en un futur s’ubicarà a la Ciutadella de Castellciutat, té com a finalitats l’atracció i retenció de talent (repoblació); l’impuls de l’economia del Pirineu i de la Seu d’Urgell; la millora de les infraestructures de connectivitat, mobilitat i energia, i el desenvolupament de projectes d’emprenedoria i de formació tecnològica.

Pirineu Tech Mountain s’adreça a diversos sectors com el turisme, el lleure i la cultura; els esports de muntanya; la qualitat de vida de les persones en l’àmbit de muntanya; la ramaderia, l’agricultura i la pesca; i els recursos naturals, a través d’una infraestructura de desenvolupament de les noves tecnologies (cloud computing, ciberseguretat, BigData, intel·ligència artificial; Blockchain; robòtica; Internet de les Coses; Marketing Online; Disseny gràfic digital, i desenvolupament i sistemes.

Dins d’aquest projecte es preveu la creació de diversos espais i serveis: un espai de coworking, un espai d’oficines, serveis d’incubadores d’empreses, serveis d’acceleradors per impulsar start ups, formació i Workshops, i investigació i desenvolupament.

Mostrar formulari de contacte