Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Es presenta a l’Alt Pirineu i Aran el programa d’innovació social digital CATLABS

Es presenta a l’Alt Pirineu i Aran el programa d’innovació social digital CATLABS

La voluntat és connectar els agents del territori que ja realitzen innovació digital, social i corporativa

Presentació del programa d’innovació social digital CATLABS (Foto: Gencat)
Presentació del programa d’innovació social digital CATLABS (Foto: Gencat)
15/02/2017 18:45

Aquest dimecres s’ha presentat a l’àmbit territorial de l’Alt Pirineu i Aran el programa del Govern destinat al reforç del potencial existent al territori en matèria d’innovació digital, social i col·laborativa. L’acte s’ha dut a terme a les dependències del Centre de Suport Territorial Pirineus de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, situat a Tremp.

La presentació ha comptat amb els ponents Ricard Faura, cap del Servei d’Inclusió i Capacitació Digital de la Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital; Artur Serra, director adjunt de la Fundació I2cat, i Pau Adelantado, tècnic de la Fundació I2cat. També hi ha estat present la delegada territorial del Govern a l’Alt Pirineu i Aran, M. Rosa Amorós. La convocatòria ha estat dirigida a representants del món local i comarcal, acadèmic, teixit empresarial, fundacions i entitats.

El motiu principal de la creació d’aquest programa sorgeix del nou paradigma social que permet l’emergència de noves estructures d’innovació oberta i col·laborativa,i  pel qual s’identifiquen nous llocs de treball i noves formes de generar economia, sempre en conjunció amb la participació ciutadana. Entre aquests destaquen els living labs, fablabs, les xarxes d’innovació social, open data labs, espais de treball col·laboratiu, economia circular o economia col·laborativa.

Objectius del programa

El plantejament del programa s’articula en dos objectius: en primer lloc, vincular les noves formes d’innovació digital, social i col·laborativa per respondre millor als reptes de l’economia i la societat; en segon lloc, dinamitzar la participació en el sistema d’innovació, fent especial incidència en els joves i les micropimes.

La voluntat del Govern amb el desplegament del programa és, en primer lloc, identificar i potenciar els agents del territori que actualment ja es dediquen a la innovació, per tal de poder-los facilitar l’accés a una xarxa interconnectada que permeti compartir interessos comuns i poder posar en relleu el talent al servei de la societat. Seguidament, incrementar la implicació d’universitats i centres d’ensenyament i recerca amb els reptes del territori i de la ciutadania, de manera que es pugui incrementar el nombre total de persones que es formen en tecnologies digitals. La finalitat màxima serà incrementar la internacionalització de les entitats integrades en el marc de la consolidació de Catalunya com a referent d’innovació social, digital i col·laborativa a Europa.

Acció transversal

Finalment, cal destacar que el programa s’impulsa i es coordina conjuntament des dels departaments de Presidència; de Vicepresidència i d’Economia i Hisenda; d’Empresa i Coneixement; d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, i del Servei d’Ocupació de Catalunya. També hi col·labora la Fundació I2Cat, vinculada a la Universitat Politècnica de Catalunya.

Mostrar formulari de contacte