Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Es reactiva la "consulta per deixar de fumar" al Centre Atenció Primària de la Seu d'Urgell

Es reactiva la "consulta per deixar de fumar" al Centre Atenció Primària de la Seu d'Urgell

El servei ajuda totes les persones que volen fer el pas de no tornar a consumir tabac. Es pot demanar hora prèviament al telèfon 973 35 04 70
Serveis de suport per deixar de fumar (Dep. Salut)
31/05/2022 19:43

L'Equip d'Atenció Primària (EAP) ha reactivat la "consulta per deixar de fumar", dins del programa 'Atenció primària sense fum'. Aquest servei havia restat aturat a causa de la pandèmia i ara es torna a oferir a totes les persones que vulguin abandonar aquest hàbit.

Des del CAP de la Seu volen "ajudar en aquest pas important", que sempre comporta un gran "esforç personal" però que veuen possible, tal com ho demostra que molta gent ho aconsegueix cada any. Per això, animen tothom qui hagi pensat a fer el pas perquè consideren que és "la millor decisió" que es pot prendre, tant per a un fumador com per a la gent del seu voltant. Per demanar hora, es pot trucar al telèfon 973 35 04 70.

S'estima que a Catalunya cada any moren gairebé 10.000 persones per malalties ocasionades pel consum de tabac o l'exposició al fum ambiental. Tot i això, segons l'Enquesta de Salut de Catalunya (ESCA), la pandèmia ha fet que l'any 2021 el consum de tabac es reduís un 2% entre entre la població catalana, respecte de les dades del 2020. Una reducció que a l'Alt Pirineu i Aran ha arribat a ser del 7%, tot passant d'un 25,9% a un 20% el percentatge de majors de 15 anys que fumen habitualment a les comarques pirinenques.

L'any passat, a Catalunya van deixar de fumar 38.778 persones ateses pels equips d'atenció primària, i 8.511 fumadors més van seguir tractament de deshabituació als centres integrats a la XCHSF. El consell i el tractament per deixar de fumar que ofereixen les dues xarxes es completa amb el suport que també proporcionen moltes farmàcies, juntament amb l'ajuda professional que proporciona el telèfon 061 'Salut Respon' i la intervenció que proporcionen alguns centres de la Xarxa d'Atenció a les Drogodependències.

Mostrar formulari de contacte