Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Es recullen 34 tones de residus als rius d'Andorra durant el 2014

Es recullen 34 tones de residus als rius d'Andorra durant el 2014

L'any passat es va netejar més de 650 quilòmetres fluvials
04/03/2015 18:29

El Consell de Ministres d'Andorra ha aprovat aquest dimecres el pagament dels treballs de neteja dels rius del Principat d’Andorra per aquesta campanya 2015 a l’empresa Domèstica Serveis S.L, per un valor de 76.532 euros. Coincidint amb aquest compromís anual, el Govern ha fet balanç del servei de neteja de residus sòlids dels rius andorrans durant el 2014.

L'any passat es va netejar uns 651 quilòmetres fluvials i es va extreure gairebé de 34 tones de residus (1 quilogram cada 19 metres o 52 quilograms per quilòmetre). Els trams en els quals s’ha evacuat més residus se centren en les zones urbanes dels nuclis de població principals.

Aquest servei té com a finalitat extreure els residus sòlids que s’hi han abocat o que hi han estat dipositats per l’efecte del vent. Les tasques se centren de forma habitual, i per norma general, en els trams de fons de vall, i inclouen la retirada de qualsevol tipus d'escombraria.

Pel que fa a la tipologia de residus extrets, destaquen actualment els plàstics, els vidres, la ferralla, els cartons i els porexpans, tot i que es retiren també grans quantitats de fustes, troncs i branques mortes. Així mateix, tot i que ja no es la tònica habitual, se segueixen recuperant pneumàtics, carros de la compra, mobles, electrodomèstics i runa, entre d’altres, però en quantitats molt menors que en el passat (al 2005, es van extreure prop de 350 kg per km, front els 52 kg/km del 2014).

Mostrar formulari de contacte