Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Es reforça l’atenció telefònica a Andorra per demanar cita per a les proves diagnòstiques de la COVID-19

Es reforça l’atenció telefònica a Andorra per demanar cita per a les proves diagnòstiques de la COVID-19

L'objectiu és atendre el volum actual de les peticions. Al Principat hi ha 96 casos actius i tres persones ingressades a l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell
Tests a Andorra (Foto d'arxiu/ACN)
19/08/2020 18:05

El ministre Portaveu d'Andorra, Eric Jover, ha explicat que en els últims dies hi ha hagut dificultats en l'atenció telefònica per demanar cita prèvia per fer-se les proves diagnòstiques de la COVID-19. Jover ha afirmat que la causa ha estat la saturació de l’atenció telefònica i en cap cas la capacitat de realitzar els tests, "que és molt elevada i adaptada a les necessitats de la població". Així, a hores d’ara, el servei s’està reforçant per atendre el volum de la demanda actual i es farà un seguiment per tornar a incrementar l’atenció telefònica si fos necessari.

Actualment es fan unes 400 proves diagnòstiques de mitjana diàries entre els stoplabs situats a la caserna de Bombers i el Centre d'Atenció Primària ubicat a la plaça de La Sardana d'Andorra la Vella. Per fer-se la prova diagnòstica cal demanar la cita a través del telèfon 821955, operatiu de dilluns a divendres de 8 a 18 h i els dissabtes i els diumenges de 8 a 14 h.

Eric Jover també ha assenyalat que s'estan ultimant els detalls de l'operativa del cribratge dels centres educatius previs a la tornada a les aules i que, tal com estava previst, s'informarà les famílies durant els pròxims dies a través dels diferents canals oficials.

1.024 casos i 3 ingressos 

Pel que fa a l'actualització sanitària, el nombre de casos de COVID-19 actius és de 96 persones, 19 positius més. Actualment hi ha tres persones ingressades a l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell. Des de l'inici de la pandèmia al país hi ha hagut 1.024 casos, 875 dels quals ja s'han recuperat. Han mort 53 persones.

Jover ha afegit que les autoritats sanitàries continuen treballant en enquestes epidemiològiques per controlar els contactes de tots els diagnosticats. De la mateixa manera, es continuen duent a terme els cribratges sectorials per tal de detectar possibles focus arreu del territori.

Mostrar formulari de contacte