Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Es reprèn amb normalitat el programa Esport Blanc Escolar

Es reprèn amb normalitat el programa Esport Blanc Escolar

L'aturada de la setmana passada no ha afectat les sessions d'esquí nòrdic, que començaven aquest dilluns. Un dels centres que ha encetat l'activitat és La Salle la Seu, amb una jornada a Aransa
Alumnes de La Salle de la Seu aprenen esquí nòrdic a Aransa (Foto: ACN)
13/01/2020 18:15

El programa Esport Blanc Escolar s'ha reprès aquest dilluns amb normalitat a les pistes d'esquí que l'acullen. Els Consells Esportius del Pirineu van anunciar divendres mateix la represa de l'activitat, després d'obtenir el compromís del cobrament del 20% restant de les subvencions de 2018 i l'import pendent de l'any passat, i després també que el Govern anunciés que es planteja canviar-ne els gestors, per evitar situacions com la de la setmana passada. Enguany l'activitat ja arriba a 2.688 estudiants de 3r i 4t de primària de 60 centres educatius pirinencs.

Un dels centre que tenia programada activitat per avui és La Salle de la Seu d'Urgell. Els alumnes han anat a l'estació d'Aransa per familiaritzar-se amb l'esquí nòrdic. Tot i que l'aturada de la setmana passada no ha afectat el calendari de pràctica de l'esquí de fons, perquè ja estava previst començar-lo aquest dilluns, la tècnica de la Mancomunitat de les Estacions d'Esquí Nòrdic (Tot Nòrdic), Imma Obiols, ha explicat que aquesta situació els havia fet "patir". Obiols ha recordat a l'ACN que Esport Blanc Escolar és important per a l'alumnat dels centres educatius però també pels complexos d'hivern, perquè els garanteix una afluència notable de visitants entre setmana.

L'objectiu del programa és que els estudiants es familiaritzin amb el medi i amb el material necessari per a la pràctica de l'esquí i que, a més, siguin capaços de començar-se a moure amb autonomia, tal com ha explicat un dels monitors d'Esport Blanc Escolar, Sergi Brau. En el cas del nòrdic, en ser una modalitat menys coneguda que l'alpí, cal incidir molt més en com han de desplaçar-se pels circuits.

Pendents de noves nevades

Pel que fa a l'estat de les estacions d'esquí de fons, Obiols ha explicat que confien en l'arribada de noves nevades de cara a aquest mes de gener, perquè ara per trobar neu de qualitat, en general, cal anar fins a la cota 2.000. Això fa, segons ha afegit, que tant Aransa com a Lles estiguin a "ple rendiment" i que, en canvi, a Sant Joan de l'Erm i a Tuixent-la Vansa calgui desplaçar-se a les cotes altes. Per aquest motiu, esperen es produeixin noves precipitacions les properes setmanes per poder tancar la temporada "amb condicions", tot allargant-la almenys fins al final de febrer o començament de març.

Enguany, la xifra d'alumnes de 3r i 4t de primària que es beneficien d'aquestes activitats ha crescut en 285 persones. Tots els usuaris van a escoles públiques o concertades d'alguna de les nou comarques del Pirineu incloses en el pla: Alt Urgell, Alta Ribagorça, Berguedà, Cerdanya, Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Ripollès, Solsonès i Val d'Aran. El programa va néixer el curs 2013-14, es duu a terme en horari lectiu -dins les activitats d'educació física- i consta de vuit sessions: tres d'esquí alpí, tres de nòrdic i dos de surf de neu.

Mostrar formulari de contacte