Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Es reprenen les excavacions al jaciment de la Roureda de Malreu

Es reprenen les excavacions al jaciment de la Roureda de Malreu

28/05/2008 13:49

Aquests dies s’han reiniciat els treballs d’excavació al jaciment arqueològic de la Roureda de Malreu. El jaciment , d’origen medieval, es troba situat a la Margineda i és propietat de la família Cardelús-Maestre de Casa Molines.
La primera fase de prospecció i estudi , realitzada de maig a octubre de 2007, va permetre documentar un seguit d’estructures pertanyents a una fortificació i a una construcció d’hàbitat rural de l’Alta Edat Mitjana, dels segles IX al XIII.

Els treballs van consistir a delimitar la superfície i avaluar el potencial arqueològic del jaciment i es va treballar amb la hipòtesi que la fortalesa estava probablement relacionada amb el castell d’Enclar durant la fase del compte d’Urgell.  En la segona fase dels treballs, l’objectiu és aconseguir una consolidació de les estructures i deixar el jaciment en una situació de premuseïtzació.

A l’igual que en la primera intervenció, MOLINES PATRIMONIS ha contractat l’empresa ESTRATS, GESTIÓ DEL PATRIMONI CULTURAL S.L. que ja està treballant sobre el terreny.

Durant la segona fase es duran a terme diferents actuacions. Per una banda l’excavació total de la fortalesa i de l’entorn immediat. Per l’altra, es realitzarà l’extracció del nivell superficial dels àmbits formats per la resta d’estructures per tal de sanejar-les i consolidar-les. Els nivells d’ús restarien protegits i podrien ser excavats en futures campanyes, en funció dels resultats que s’obtinguin.

L’empresa ESTRATS, amb l’arqueòleg Ivan Salvadó al capdavant, ha traslladat a Andorra un equip de fins a onze persones que durant els pròxims quatre o cinc mesos durant a terme aquestes actuacions. D’aquesta manera, ESTRATS treballarà des d’ara i fins al mes de setembre aproximadament per deixar el jaciment de la Roureda de Malreu en estat de premuseïtzació.

Un cop finalitzats els treballs d’aquesta segona fase, Molines Patrimonis i el Govern hauran d’acordar quin tipus d’accés públic tindrà el jaciment.
Les dues fases han estat iniciativa de Molines Patrimonis que també ha finançat la totalitat dels treballs.

Molines Patrimonis, empresa que es dedica a la gestió del patrimoni de la família Cardelús-Maestre, vol amb aquesta acció, contribuir al coneixement històric del nostre país i al mateix temps posar a disposició de tothom aquest jaciment de característiques úniques al país.

Mostrar formulari de contacte