Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Escampen potassa al camí d'Arfa per la presència de gel

Escampen potassa al camí d'Arfa per la presència de gel

El vial s'havia tancat provisionalment aquest divendres al matí i posteriorment s'ha reobert. Es recomana precaució per circular per zones on s'ha acumulat glaç al llarg dels darrers dies

Senyal d'avís a l'inici del camí d'Arfa per la presència de gel a la calçada (Foto: Aj. de la Seu)
Senyal d'avís a l'inici del camí d'Arfa per la presència de gel a la calçada (Foto: Aj. de la Seu)
10/01/2020 10:30

El camí d'Arfa, entre els termes municipals de la Seu d'Urgell i Ribera d'Urgellet, s'ha tancat com a mesura de precaució aquest divendres a primera hora del matí, per la presència de clapes del gel acumulat a la via al llarg dels darrers dies.

Segons ha informat l'Ajuntament urgellenc, la via s'ha reobert posteriorment, poc abans de les 10 del matí, després que s'hi ha escampat potassa i que els Mossos d'Esquadra han comprovat que s'hi podia circular amb seguretat.

En tot cas, es recomana precaució per circular per aquesta i per d'altres vies locals del Pirineu, sobretot a les zones més obagues, atès que els darrers dies la inversió tèrmica i les baixes temperatures han fet que el glaç s'acumuli a la calçada. Un avís que s'adreça especialment als usuaris de vehicles de dues rodes, com poden ser motos i bicicletes, que solen fer servir camins com aquest.

Al Pallars Sobirà el gel també ha provocat problemes, entre d'altres punts, al camí d'accés al poble d'Anàs, al municipi de la Vall de Cardós. Segons han explicat els veïns al diari Segre, aquest dijous també han hagut de llançar sal a la carretera, on ja s'havia acumulat una capa consistent de glaç a les parts més obagues. Els consells comarcals del Pirineu i la Diputació de Lleida solen disposar de reserves de potassa per fer-la servir en situacions com aquesta, tot i que en aquest cas l'han hagut de llançar des del mateix municipi perquè el camió de l'ens comarcal no hi podia circular.

Mostrar formulari de contacte