Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Espanya es compromet a trobar una solució en breu a la problemàtica de la carretera N-145

Espanya es compromet a trobar una solució en breu a la problemàtica de la carretera N-145

Andorra transmet a Ana Pastor la preocupació per l'estat de la via i demana una actuació "urgent" La ministra espanyol expressa la voluntat d'avançar en l'elaboració del dossier per reconvertir l'aeroport La Seu d'Urgell-Pirineus en una instal.lació comercial
Jordi Alcobé i Ana Pastor
27/04/2012 10:00

El ministre d’Economia i Territori d'Andorra, Jordi Alcobé, ha mantingut aquest dijous a Madrid una reunió amb la ministra de Foment espanyola, Ana Pastor. Malgrat que s'han tractat diversos temes relacionats amb les infraestructures i els transports, l'objectiu principal de la convocatòria ha estat analitzar la situació de les obres a la N-145, que connecta la Seu i el Principat.

Alcobé va transmetre ahir a la ministra la seva preocupació per l’estat de via i la necessitat de dur a terme una actuació "urgent" per garantir la seguretat dels vehicles i millorar-ne el seu nivell de servei. Per la seva banda, Ana Pastor es va comprometre a trobar una solució en breu, o bé definint el pagament real dels treballs dels propers mesos o realitzant una pavimentació nova.

El nou compromís del Govern espanyol se suma als que ja s'han anat donant en les darreres reunions bilaterals mantingudes darrerament, com la del passat mes de juliol entre el cap de Govern d'Andorra, Toni Martí, i el llavors president del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero. Tanmateix, les obres han seguit a ritme lent. L'alarma també s'ha encès en veure que els pressupostos d'enguany només destinen 3,3 milions d'euros a la nacional i els treballs no tenen data de finalització.

Converses sobre l'aeroport La Seu d'Urgell-Pirineus

En relació amb l’aeroport La Seu d’Urgell–Pirineus, la ministra Ana Pastor s’ha compromès a avançar el dossier per reconvertir-lo d’aeròdrom privat a aeroport comercial. D'altra banda, el ministre Alcobé ha recordat a la ministra espanyola que Andorra acollirà a principis del 2014 el XIV Congrés Internacional de Viabilitat Hivernal en el que espera hi hagi una àmplia participació espanyola. La ministra ha ofert tota la col·laboració, nomenant un responsable per coordinar la seva participació.

En un altre ordre de coses, s’ha convingut iniciar les negociacions d’un conveni bilateral de transport de mercaderies i passatgers entre Andorra i Espanya. Ambdues delegacions s’han acomiadat amb el compromís de donar seguiment als temes tractats i s'ha estipulat que es retrobaran durant la propera reunió de ministres iberoamericans responsables d’infraestructures, que tindrà lloc a Madrid el 29 de maig.

En la trobada, van acompanyar al ministre Alcobé l’ambaixador a Espanya, Jaume Gaytán; el director d’Ordenament Territorial, Esteve Comes; i la membre del Gabinet Tècnic de Direcció Fina Pastor. Per part espanyola també han participat el secretari d’Estat d’Infraestructures, Transport i Vivenda, Rafael Català, i el secretari general d’Infraestructures, Gonzalo Jorge Ferre.

Mostrar formulari de contacte