Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Esquerra ha presentat avui la candidatura per a les eleccions generals

Esquerra ha presentat avui la candidatura per a les eleccions generals

L'alcalde de la Seu i diputat al Parlament de Catalunya, Jordi Ausàs, encapçala la llista al Congrés
11/01/2008 18:18

El cap de llista d’Esquerra per Barcelona a les eleccions al Congrés, Joan Ridao, ha presentat la candidatura d’Esquerra a la demarcació de Lleida tant del Congrés com del Senat de cara a les properes eleccions Generals del 9 de març. La candidatura al Congrés anirà encapçalada per l’actual alcalde de la Seu d’Urgell i diputat al Parlament de Catalunya, Jordi Ausàs, seguit de Montserrat Fornells, Mireia Pellicer i Antoni Bertran. Per la seva banda, Josep Maria Esquerda encapçala la llista d’ERC per al Senat i Maria Ascensció Aparicio en serà la suplent.

El candidat Ausàs, ha destacat Esquerra com “la força més útil del catalanisme a Madrid”, perquè tal i com ha explicat, per una banda “el PSC no ha existit els últims 4 anys, i a més a més, ha votat en contra en mitja dotzena de lleis que venien aprovades des del Parlament”, i, d’altra banda, “CiU no tindrà cap problema per donar suport al PP”.

L’objectiu primordial marcat per Esquerra és reforçar el Diputat que la formació va aconseguir per primera vegada ara fa 4 anys i consolidar així el Grup Parlamentari propi. En aquest sentit, Ausàs ha definit Esquerra com “la veu forta, coherent i compromesa que defensarà els interessos i les necessitats de la majoria de la població, de la gent normal de Lleida al Congres i al Senat”.

Jordi Ausàs ha anunciat el seu compromís per treballar perquè les comarques de Lleida tinguin un paper decidiu i clau per al desenvolupament de Catalunya, cosa que passa per potenciar el sector agroalimentari, desenvolupar les gran infraestructures i millorar les comunicacions.

Per la seva part, el portaveu d’Esquerra al Parlament i candidat per Barcelona d’Esquerra al Congrés, Joan Ridao, ha explicat que el millor aval per reclamar la confiança de la ciutadania és la feina rigorosa i responsable feta durant els últims quatre anys, i ha fet un reconeixement al diputat actual per Lleida, Jordi Ramon, per la seva tasca sobretot relacionada amb el món rural i agrari de Lleida.

Ridao ha apel•lat als votants socialistes perquè “actuïn amb intel•ligència i tinguin en compte que cada vot del PSC només fa que reforçar el PSOE, el qual maltracta Catalunya”. Així mateix, el candidat veu les eleccions com un repte per Lleida però també creu d’especial importància el fet d’evitar que el Partit Popular, la dreta més rància, aconsegueixi representació.

Pel que fa a la reunió bilateral celebrada ahir entre Generalitat i Govern central Joan Ridao l’ha titllat de “fracàs i enganyifa” i ha reconegut que el Govern de Catalunya va fer “ben fet” per no acceptar un traspàs de rodalies que hauria estat “un suïcidi en les condicions que el govern central va proposar”.

Així mateix, el candidat veu improbable que alguna de les promeses del president Zapatero es facin efectives abans de les eleccions i per tant, ha deixat clar que la consecució d’un nou model de finançament, la inversió en política social i infraestructures dependrà de la correlació de forces que surtin de les eleccions. “Només si Esquerra és forta podrem condicionar el nou govern”, ha sentenciat el candidat.