Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Esquerra insta la Diputació de Lleida a unir-se a l'Associació de Municipis per la Independència

Esquerra insta la Diputació de Lleida a unir-se a l'Associació de Municipis per la Independència

17/02/2012 09:50

Els diputats d’Esquerra, Jaume Gilabert i Miquel Serra, han presentat una moció que serà debatuda aquest divendres en el ple de la Diputació de Lleida.  El partit republicà demana que aquest organisme s‘adhereixi a l’Associació de Municipis per la Independència, constituïda a Vic el passat mes de desembre.

La moció, que ja ha estat aprovada en molts municipis i diversos Consells Comarcals de la demarcació i d’arreu de Catalunya, es debatrà per primer cop en una corporació provincial.

Aquesta proposta dels republicans es fonamenta en el fet que els esdeveniments que en els darrers anys "han portat a la primera pàgina de l’opinió pública el debat sobre el dret a l’autodeterminació dels Països Catalans". El text també fa esment a la sentència del Tribunal Constitucional en relació amb l’Estatut d’Autonomia de Catalunya "que va comportar una modificació de continguts que retallaven l’àmbit d’autonomia del país".

A més, la moció incideix en que el dret a l’autodeterminació de tots els pobles és un principi fonamental recollit en el Dret Internacional, i esmenta, com a exemples, la Carta dels Drets Humans de les Nacions Unides i el Pacte Internacional dels Drets Civils i Polítics ratificat per l’Estat espanyol el 27 de juliol de 1977, que el proclama en el seu Article 1.

Mostrar formulari de contacte